KEPTI VARŠKĖTUKAI

Kategorija: Varškės patiekalai


KEPTI VARŠKĖTUKAI

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 šaukšto
    • miltai: ~1 stiklinės
  1. Iš pradžių varškę šakutės pagalba ištriname su kiaušiniais bei cukrumi. Po truputį beriame miltus bei minkykite. Galutinė tešla turi dar lipti kažkiek prie rankų. Jeigu įdėsime per daug miltų, varškėtukai gausis per kieti ir nelabai skanūs.
  2. Kai jau tešla paruošta, imame po gabaliuką, voliojame tarp rankų kol pasidaro bumbuliukas, tuomet delnais suspaudžiame bei padarome blynukus. Nepamirštame pavolioti miltuose, nes tešla limpanti. Šitaip pasiruošiame visus varškėtukus.
  3. Tada kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol dailiai parus. Patiekiame su klevų sirupu, cukraus pudra arba tiesiog mėgiama uogiene. Mėgaujamės:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: