Bananų duona su varške ir ananasais

Kategorija: Varškės patiekalai


Bananų duona su varške ir ananasais

Paskelbė:
11 Lapkričio 2022
Turiu pripažinti, kad aš nesu itin didelė saldžių kepinių (na, išskyrus kai kuriuos itin pamiltus tortus, bet čia jau kita kategorija) gerbėja, bet pastaruoju metu, kai pablogėjo orai už lango, akys vis nukrypsta link miltų ir cukraus spintelės. Nežinau ar čia labai blogai ar gerai. Bet kuriuo atveju, šiandien ryte atsikėliau su mintimi apie bananų duoną. Bet ne bet kokią - su varške ir ananasais. Receptą buvau nusižiūrėjusi viename YouTube kanale. Na, nelabai dažna kombinacija, tad tikrai nebuvau tikra, ar kažkas gero gausis. Bet gavosi - ne per saldi, drėgna, soti, labai skani ir visai fotogeniška bananų duona su varške. Ar verta išmėginti? Jeigu mėgstate varškę ir drėgnus bananinius kepinius, kodėl gi ne? Man asmeniškai labai patiko ir tikrai kartosiu ne vieną kartą. 

Patarimas: Jeigu kepinius mėgstate kiek saldesnius, galima padidinti cukraus kiekį.


Ingredientai


  • Bananų duonai: 
    • labai prinokę bananai: 3 (jeigu labai dideli, pakanka ir dviejų)
    • miltai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • rudasis cukrus: 0,5 stiklinės
    • baltasis cukrus: 0,25 stiklinės
    • aliejus: 60 mililitrų (naudoju rapsų)
    • graikiškas jogurtas: 2 kupinų valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
  • Varškės ir ananasų įdarui:
    • varškė: 200 gramų
    • cukrus: 3 kupinų valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: šiek tiek
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti ananasai: 0,5 skardinės


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių šakutės pagalba sutrinkite bananus.
2. Tada dideliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, rudąjį ir baltąjį cukrų, jogurtą ir aliejų.
3. Į plakinį sudėkite bananus, dar kartą perplakite.
4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Pilkite sausąjį mišinį į plakinį ir maišykite, kol nebelieka sausų miltų.
6. Pasiruoškite įdarą: Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, miltais, vaniliniu cukrumi ir šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Jeigu norisi labai glotnios masės, galima varškę pertrinti per sietelį (aš pati to nedariau).
7. Ananasus supjaustykite kvadratėliais, sudėkite į varškės masę ir išmaišykite.
8. Į kepimo indą (man šiuo atveju geriausiai tarnauja silikoninis - lengvai išsiima ir nereikia papildomų riebalų) pilkite pusę tešlos, tada sudėkite įdarą ir vėl užklokite jį likusia tešla.
9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
10. Leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo indo ir skanaukite. Man asmeniškai pati skaniausia - šiek tiek pastovėjusi. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: