Bananų duona su varške ir ananasais
Kategorija: Varškės patiekalai
Turiu pripažinti, kad aš nesu itin didelė saldžių kepinių (na, išskyrus kai kuriuos itin pamiltus tortus, bet čia jau kita kategorija) gerbėja, bet pastaruoju metu, kai pablogėjo orai už lango, akys vis nukrypsta link miltų ir cukraus spintelės. Nežinau ar čia labai blogai ar gerai. Bet kuriuo atveju, šiandien ryte atsikėliau su mintimi apie bananų duoną. Bet ne bet kokią - su varške ir ananasais. Receptą buvau nusižiūrėjusi viename YouTube kanale. Na, nelabai dažna kombinacija, tad tikrai nebuvau tikra, ar kažkas gero gausis. Bet gavosi - ne per saldi, drėgna, soti, labai skani ir visai fotogeniška bananų duona su varške. Ar verta išmėginti? Jeigu mėgstate varškę ir drėgnus bananinius kepinius, kodėl gi ne? Man asmeniškai labai patiko ir tikrai kartosiu ne vieną kartą.
Patarimas: Jeigu kepinius mėgstate kiek saldesnius, galima padidinti cukraus kiekį.
Ingredientai
1. Iš pradžių šakutės pagalba sutrinkite bananus.
2. Tada dideliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, rudąjį ir baltąjį cukrų, jogurtą ir aliejų.
3. Į plakinį sudėkite bananus, dar kartą perplakite.
4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Pilkite sausąjį mišinį į plakinį ir maišykite, kol nebelieka sausų miltų.
6. Pasiruoškite įdarą: Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, miltais, vaniliniu cukrumi ir šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Jeigu norisi labai glotnios masės, galima varškę pertrinti per sietelį (aš pati to nedariau).
7. Ananasus supjaustykite kvadratėliais, sudėkite į varškės masę ir išmaišykite.
8. Į kepimo indą (man šiuo atveju geriausiai tarnauja silikoninis - lengvai išsiima ir nereikia papildomų riebalų) pilkite pusę tešlos, tada sudėkite įdarą ir vėl užklokite jį likusia tešla.
9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
10. Leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo indo ir skanaukite. Man asmeniškai pati skaniausia - šiek tiek pastovėjusi. Skanaus!
Patarimas: Jeigu kepinius mėgstate kiek saldesnius, galima padidinti cukraus kiekį.
Ingredientai
- Bananų duonai:
- labai prinokę bananai: 3 (jeigu labai dideli, pakanka ir dviejų)
- miltai: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- rudasis cukrus: 0,5 stiklinės
- baltasis cukrus: 0,25 stiklinės
- aliejus: 60 mililitrų (naudoju rapsų)
- graikiškas jogurtas: 2 kupinų valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnio
- Varškės ir ananasų įdarui:
- varškė: 200 gramų
- cukrus: 3 kupinų valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: šiek tiek
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- konservuoti ananasai: 0,5 skardinės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šakutės pagalba sutrinkite bananus.
2. Tada dideliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, rudąjį ir baltąjį cukrų, jogurtą ir aliejų.
3. Į plakinį sudėkite bananus, dar kartą perplakite.
4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Pilkite sausąjį mišinį į plakinį ir maišykite, kol nebelieka sausų miltų.
6. Pasiruoškite įdarą: Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, miltais, vaniliniu cukrumi ir šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Jeigu norisi labai glotnios masės, galima varškę pertrinti per sietelį (aš pati to nedariau).
7. Ananasus supjaustykite kvadratėliais, sudėkite į varškės masę ir išmaišykite.
8. Į kepimo indą (man šiuo atveju geriausiai tarnauja silikoninis - lengvai išsiima ir nereikia papildomų riebalų) pilkite pusę tešlos, tada sudėkite įdarą ir vėl užklokite jį likusia tešla.
9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
10. Leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo indo ir skanaukite. Man asmeniškai pati skaniausia - šiek tiek pastovėjusi. Skanaus!
Raktažodžiai:
bananai, miltai, kiausiniai, bananu duona, anansai, aliejus, cukrus, jogurtas, graikiskas jogurtas, druska, vanilinis cukrus
Bananų duona su šokolado gabaliukais
Mišrainė su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais ir sūriu
Geltonųjų slyvučių ir bananų džemas su cinamonu
Salotos su grūdėta varške
Naminė kreminė varškė
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Velykinė pascha
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Špinatų, apelsinų ir bananų kokteilis
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
Naminis lydytas varškės sūris
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Burnoje tirpstantis bananų ir obuolių pyragas
BRAŠKIŲ, BANANŲ IR ANANASŲ KOKTEILIS
Grikių apkepas su varške ir daržovėmis pagal Beatą
Tirštas bananų kokteilis
Kukurūzinis bananų pyragas
RIEŠUTŲ SVIESTO IR BANANŲ LEDŲ KOKTEILIS
BRAŠKIŲ, BANANŲ IR APELSINŲ SULČIŲ KOKTEILIS
Vištienos kotletai su varške keptuvėje
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis