Varškiniai belgiški vafliai

Vakar labai pradėjau svajoti apie belgiškus vaflius. Nors tikriausiai meluoju, pradėjau svajoti jau praėjusią ir planas mintyse buvo aiškus: pagaliau pasilepinti vafliais.
Man šie vafliai kiek priminė varškėčius, vyrui - nelabai, bet dėl vieno labai aiškiai sutarėme - fantastiškai skanūs, minkšti ir purūs! Trumpai tariant, viskas kaip turi būti skaniuose vafliuose.
1. Pirmiausia sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskiriame.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
4. Įplakame pusę pieno, tada varškę, likusį pieną ir, galiausiai, sviestą.
5. Įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakame trumpai, tik kol tešla tampa vientisa.
6. Atskirai išplakame baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie tampa stabilūs, apvertus indą lieka vietoje.
7. Atsargiai įmaišome baltymus į tešlą, maišydami iš apačios į viršų. Nepermaišome, tešla turi būti puri.
8. Nepagailime priedų! Mes lepinomės su braškėmis ir avietėmis, vaniliniais ledais, šlakeliu agavų sirupo ir vanilės pastos. Skanaus!
Man šie vafliai kiek priminė varškėčius, vyrui - nelabai, bet dėl vieno labai aiškiai sutarėme - fantastiškai skanūs, minkšti ir purūs! Trumpai tariant, viskas kaip turi būti skaniuose vafliuose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- miltai: 200 gramų
- biri liesa varškė: 250 gramų
- pienas: 250 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 80 gramų
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskiriame.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
4. Įplakame pusę pieno, tada varškę, likusį pieną ir, galiausiai, sviestą.
5. Įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakame trumpai, tik kol tešla tampa vientisa.
6. Atskirai išplakame baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie tampa stabilūs, apvertus indą lieka vietoje.
7. Atsargiai įmaišome baltymus į tešlą, maišydami iš apačios į viršų. Nepermaišome, tešla turi būti puri.
8. Nepagailime priedų! Mes lepinomės su braškėmis ir avietėmis, vaniliniais ledais, šlakeliu agavų sirupo ir vanilės pastos. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais

Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai

Belgiški vafliai su obuoliais

Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį

Aguonų tortas su maskarpone

Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu

Purūs rikotos blyneliai

Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu

Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!

Traškūs vafliai

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Skaniausias varškės apkepas su kefyru

Purūs varškėčiai su bananais

Keto varškės apkepas

Varškės apkepas

Šokoladinis tiramisų tortas

Saldūs blyneliai su rikotos sūriu

Kokosiniai sausainiai

SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI

KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)

VARŠKINIAI SAUSAINIAI

KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS

IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI