Varškiniai belgiški vafliai
Kategorija: Varškės patiekalai
Vakar labai pradėjau svajoti apie belgiškus vaflius. Nors tikriausiai meluoju, pradėjau svajoti jau praėjusią ir planas mintyse buvo aiškus: pagaliau pasilepinti vafliais.
Man šie vafliai kiek priminė varškėčius, vyrui - nelabai, bet dėl vieno labai aiškiai sutarėme - fantastiškai skanūs, minkšti ir purūs! Trumpai tariant, viskas kaip turi būti skaniuose vafliuose.
1. Pirmiausia sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskiriame.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
4. Įplakame pusę pieno, tada varškę, likusį pieną ir, galiausiai, sviestą.
5. Įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakame trumpai, tik kol tešla tampa vientisa.
6. Atskirai išplakame baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie tampa stabilūs, apvertus indą lieka vietoje.
7. Atsargiai įmaišome baltymus į tešlą, maišydami iš apačios į viršų. Nepermaišome, tešla turi būti puri.
8. Nepagailime priedų! Mes lepinomės su braškėmis ir avietėmis, vaniliniais ledais, šlakeliu agavų sirupo ir vanilės pastos. Skanaus!
Man šie vafliai kiek priminė varškėčius, vyrui - nelabai, bet dėl vieno labai aiškiai sutarėme - fantastiškai skanūs, minkšti ir purūs! Trumpai tariant, viskas kaip turi būti skaniuose vafliuose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- miltai: 200 gramų
- biri liesa varškė: 250 gramų
- pienas: 250 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 80 gramų
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskiriame.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
4. Įplakame pusę pieno, tada varškę, likusį pieną ir, galiausiai, sviestą.
5. Įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakame trumpai, tik kol tešla tampa vientisa.
6. Atskirai išplakame baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie tampa stabilūs, apvertus indą lieka vietoje.
7. Atsargiai įmaišome baltymus į tešlą, maišydami iš apačios į viršų. Nepermaišome, tešla turi būti puri.
8. Nepagailime priedų! Mes lepinomės su braškėmis ir avietėmis, vaniliniais ledais, šlakeliu agavų sirupo ir vanilės pastos. Skanaus!
Raktažodžiai:
kiausiniai, cukrus, vanilinis cukrus, vafliai, miltai, varske, pienas, sviestas, druska
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Belgiški vafliai su obuoliais
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Traškūs vafliai
Purūs rikotos blyneliai
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Šokoladinis tiramisų tortas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais
Aguonų tortas su maskarpone
Purūs varškėčiai su bananais
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele
Kokosiniai sausainiai
Varškės apkepas
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Keto varškės apkepas
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį