Vengriškas plokštainis su varške
Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai
Man jis nerealiai skanus, siūlau pasigaminti ir jums :)
1. Ingredientus skirtus 2-ajam mišiniui sukapojame peiliu, turi gautis trupiniai.
2. 1-ajam mišiniui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame varškę ir dar kartą išplakame.
3. Ant suteptos sviestu formos dugno užpilame labai ploną sluoksnį 2-ojo mišinio, ant viršaus dedame 2 - 3 valgomuosius šaukštus 1-ojo mišinio, išlyginame su šaukštu.
4. Toliau tokiu būdu suformuojame plokštainį kaitaliojant sluoksnius, sluoksniai turi būti labai ploni, o paskutinis sluoksnis turi būti 2-ojo mišinio.
5. Kepame plokštainį maždaug 1 valandą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Užpilui skirtus ingredientus gerai išmaišome ir užpilame ką tik iš orkaitės išimtą iškepusį pyragą ir paliekame kol atvės ir užpilas sustings.
7. Tuomet išimame iš formos ir mėgaujamės nuostabiu sluoksniuoto plokštainio skoniu. Skanaus!!
Ingredientai
- 1-ajam mišiniui:
- varškė: 500 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 1 stiklinės
- vanilinis cukrus
- 2-ajam mišiniui:
- miltai: 1,5 stiklinės
- sviestas: 100 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- Užpilui:
- grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
- cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
- kondensuotas sutirštintas pienas su cukrumi: 0,5 indelio
Recepto paruošimas
1. Ingredientus skirtus 2-ajam mišiniui sukapojame peiliu, turi gautis trupiniai.
2. 1-ajam mišiniui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame varškę ir dar kartą išplakame.
3. Ant suteptos sviestu formos dugno užpilame labai ploną sluoksnį 2-ojo mišinio, ant viršaus dedame 2 - 3 valgomuosius šaukštus 1-ojo mišinio, išlyginame su šaukštu.
4. Toliau tokiu būdu suformuojame plokštainį kaitaliojant sluoksnius, sluoksniai turi būti labai ploni, o paskutinis sluoksnis turi būti 2-ojo mišinio.
5. Kepame plokštainį maždaug 1 valandą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Užpilui skirtus ingredientus gerai išmaišome ir užpilame ką tik iš orkaitės išimtą iškepusį pyragą ir paliekame kol atvės ir užpilas sustings.
7. Tuomet išimame iš formos ir mėgaujamės nuostabiu sluoksniuoto plokštainio skoniu. Skanaus!!
Raktažodžiai:
varske, kiausiniai, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, sviestas, grietine, kondensuotas pienas, cukraus pudra, plokstainis
Tortas „Plombyras“
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Morkų ir varškės apkepas
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
VARŠKĖS SKRYLIAI
Purus varškės apkepas
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Šokoladinis tiramisų tortas
Greitas Obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Švelnus pyragas su persikais
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!