Skanūs, paprasti ir sveiki varškėčiai su aguonomis

Kategorija: Varškės patiekalai


Skanūs, paprasti ir sveiki varškėčiai su aguonomis

Paskelbė:
05 Spalio 2022
Tai itin skanūs kepti varškėčiai su aguonomis, pagal mano močiutės receptą. Žinau, kad pavadinime parašiau varškiečiai, bet tai padariau būtent savo močiutės garbei, kuri būtent taip visada tardavo ir rašydavo šį pavadinimą, tad tegul labai nesupyksta kalbininkai. Šiuos varškėčius išties paruošite visiškai paprastai, o jų skonis nuostabus. Pamėginkite ir pasilepinkite.



Ingredientai



  • varškė: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: šlakelio (varškėčiams kepti)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia varškę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu.
2. Tada suberkite miltus, aguonas bei kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
3. Aliejų įkaitinkite keptuvėje.
4. Drėgnomis rankomis suformuokite varškiečius ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda bei pilnai iškepa.
5. Jeigu norisi, iškeptus galima pabarstyti cukraus pudra.
6. Labai skanu patiekti su mėgstamomis uogomis, uogiene ir/ar jogurtu. Pasilepinam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: