Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Kategorija: Varškės patiekalai


Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Paskelbė:
09 Balandžio 2022
Tokie varškėčiai su kukurūzų miltais nedaug kuo skiriasi nuo įprastinių. Jų vidus gaunasi minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbiausia yra pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, labai svarbus ir pats kepimo būdas.
Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems. :)


Ingredientai



  • 9% riebumo biri varškė: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1 (L dydžio)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • kukurūzų miltai: ~2 valgomųjų šaukštų (tikslus kiek priklausys nuo varškės drėgnumo)
  • kukurūzų miltai (apvoliojimu)
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • vanilinis cukrus (arba vanilės ekstraktas)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia šaukštu pertriname varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Tada įmušame kiaušinį.
3. Išmaišome.
4. Tuomet suberiame miltus. Rankomis (jas galite šiek tiek susišlapinti po šaltu vandeniu) formuojame rutuliukus ir suformuojame varškėtukus.
5. Juos apvoliojame miltuose.
6. Įkaitiname aliejų ir sviestą ant vidutinės arba kiek žemesnės kaitros.
7. Kepame varškėčius iš abiejų pusių po maždaug 4-6 minutes (priklausys nuo suformuotų varškėčių dydžio). Neuždengiame dangčiu.
8. Kepimo metu reguliuojame temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.
9. Galiausiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
10. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: