Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
Kategorija: Varškės patiekalai
Tokie varškėčiai su kukurūzų miltais nedaug kuo skiriasi nuo įprastinių. Jų vidus gaunasi minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbiausia yra pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, labai svarbus ir pats kepimo būdas.
Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems. :)
1. Pirmiausia šaukštu pertriname varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Tada įmušame kiaušinį.
3. Išmaišome.
4. Tuomet suberiame miltus. Rankomis (jas galite šiek tiek susišlapinti po šaltu vandeniu) formuojame rutuliukus ir suformuojame varškėtukus.
5. Juos apvoliojame miltuose.
6. Įkaitiname aliejų ir sviestą ant vidutinės arba kiek žemesnės kaitros.
7. Kepame varškėčius iš abiejų pusių po maždaug 4-6 minutes (priklausys nuo suformuotų varškėčių dydžio). Neuždengiame dangčiu.
8. Kepimo metu reguliuojame temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.
9. Galiausiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
10. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems. :)
Ingredientai
- 9% riebumo biri varškė: 300 gramų
- kiaušiniai: 1 (L dydžio)
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- kukurūzų miltai: ~2 valgomųjų šaukštų (tikslus kiek priklausys nuo varškės drėgnumo)
- kukurūzų miltai (apvoliojimu)
- aliejus ir sviestas (kepimui)
- vanilinis cukrus (arba vanilės ekstraktas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šaukštu pertriname varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Tada įmušame kiaušinį.
3. Išmaišome.
4. Tuomet suberiame miltus. Rankomis (jas galite šiek tiek susišlapinti po šaltu vandeniu) formuojame rutuliukus ir suformuojame varškėtukus.
5. Juos apvoliojame miltuose.
6. Įkaitiname aliejų ir sviestą ant vidutinės arba kiek žemesnės kaitros.
7. Kepame varškėčius iš abiejų pusių po maždaug 4-6 minutes (priklausys nuo suformuotų varškėčių dydžio). Neuždengiame dangčiu.
8. Kepimo metu reguliuojame temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.
9. Galiausiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
10. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Raktažodžiai:
varske, varskeciai, miltai, kukuruzu miltai, kiausiniai, cukrus, aliejus, sviestas, vanilinis cukrus
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Purūs varškėčiai su bananais
Varškės spurgos su maskarpone
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Gardieji bananiniai varškėčiai
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Morkų ir varškės apkepas
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
Minkštučiai varškės keksiukai
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Varškėčiai mažiesiems
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Sausainiai su persikais
Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Receptas: varškės žagarėliai
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis