Kepti varškėčiai be kiaušinių
Kategorija: Varškės patiekalai
Ketvirtadienio vakarienei, vaikų prašymų, pas mus labai dažnai būna koks nors varškės patiekalas, vienas dažniausių - žinoma, kepti varškėčiai. Bet šį kartą - be kiaušinių tešloje (tuomet ir vaikai gali drąsiai maišyti tešlą ir ragauti). O taip, pasirodo varškėčių tešlai visai nėra būtini kiaušiniai! Tikrai nuostabi žinia tiems, kurių organizmas netoleruoja kiaušinių.
Nenaudosime kiaušinių, dėl to ir miltų tešlai prireiks dar mažiau. Tik svarbiausia žinoti: pasiruoštus pusgaminius kepimui reikia gerai apvolioti miltuose, kad suteiktume jiems tvirtumo.
1. Pirmiausia sudėkite varškę į dubenį ir gerai ją ištrinkite tiesiog su šaukšto nugarėle. Betrindami įberkite cukraus ir druskos.
2. Po to sudėkite miltus ir rankomis išminkykite, kol gausite tvirtą, apvalainą tešlos gabalą.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
4. Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite nemažais gabaliukais.
5. Juos paplokite ranka (galite peilio šonu varškėčio šonus dar padailinti) ir labai gerai apvoliokite miltuose.
6. Sudėkite į įkaitusią keptuvę ir gerai apkepinkite iš abiejų pusių (apverskite tik vieną kartą, kai gerai apkeps, kad neiširtų).
7. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Nenaudosime kiaušinių, dėl to ir miltų tešlai prireiks dar mažiau. Tik svarbiausia žinoti: pasiruoštus pusgaminius kepimui reikia gerai apvolioti miltuose, kad suteiktume jiems tvirtumo.
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- miltai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- miltai: apvoliojimui (labai tinka ir kukurūzų miltai)
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sudėkite varškę į dubenį ir gerai ją ištrinkite tiesiog su šaukšto nugarėle. Betrindami įberkite cukraus ir druskos.
2. Po to sudėkite miltus ir rankomis išminkykite, kol gausite tvirtą, apvalainą tešlos gabalą.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
4. Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite nemažais gabaliukais.
5. Juos paplokite ranka (galite peilio šonu varškėčio šonus dar padailinti) ir labai gerai apvoliokite miltuose.
6. Sudėkite į įkaitusią keptuvę ir gerai apkepinkite iš abiejų pusių (apverskite tik vieną kartą, kai gerai apkeps, kad neiširtų).
7. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
Purūs varškėčiai su bananais
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu
Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!
Sveikesni naminiai varškėčiai su avižų miltais ir bananais
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Žagereliai
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Lengvas kaip oras varškės apkepas be miltų ir be manų
Varškės apkepas su daržovėmis
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Receptas: varškės žagarėliai
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę