Kalėdinis varškės tinginys
Kategorija: Varškės patiekalai
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti desertu-gelbėtoju arba kitaip kalėdiniu varškės tinginiu. Receptas labai praverčia tokiu atveju, jeigu prisižadate atsivežti kažkokį kalėdinį desertų stalui, bet būnate per daug pavargę gaminti (nes gi Jūs ir vėl visus darbus atidėjote pabaigai ir dovanų ieškojote pačią paskutinę minutę).
Vienas, du ir turite nuostabų kalėdinį desertą, kuriame idealiai dera sezono simboliai - aguonos, spanguolės bei meduoliai.
1. Jeigu naudosite paprastą pusriebę varškę, tada pertriname ją per sietelį arba sutriname elektriniu blenderiu, kad būtų kuo mažiau gumulėlių.
2. Minkštą sviestą išsukame su sutirštintu pienu iki vientisos masės.
3. Tuomet sudedame varškę ir gerai išplakame.
4. Tada įmaišome džiovintas spanguoles bei aguonas.
5. Po to sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome.
6. Formą (aš pati šį kartą naudojau skardinę pailgą kepimo) ištiesiame su maistine plėvele, sudedame masę ir laikome šaltai, kad sustingtų. Prireiks bent kelių valandų. Lepinamės!
7. Patarimas: Vietoje spanguolių, jeigu norisi, galima dėti kitokių džiovintų uogų arba vaisių. Jeigu tik norisi - ir riešutų.
8. Pastebėjimas: Aš pati naudojau kvadratinės formos imbierinius sausainius. Man prireikė dviejų pakelių.
9. Pastebėjimas: Šiam tinginiui galite sunaudoti ir jūsų keptų kalėdinių sausainiukų likučius. Aš įprastai prisikepu imbierinių meduoliukų tiek daug, kad galiausiai atsibosta juos valgyti. Todėl šis receptas - labai puiki proga juos "įvilkti į naują rūbą".
Vienas, du ir turite nuostabų kalėdinį desertą, kuriame idealiai dera sezono simboliai - aguonos, spanguolės bei meduoliai.
Ingredientai
- varškė: 500 gramų (paprasta pusriebė arba kreminė)
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės
- meduoliniai/imbieriniai sausainiai: 360 gramų
- džiovintos spanguolės: 100 gramų
- aguonos: 2 kupinų valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Jeigu naudosite paprastą pusriebę varškę, tada pertriname ją per sietelį arba sutriname elektriniu blenderiu, kad būtų kuo mažiau gumulėlių.
2. Minkštą sviestą išsukame su sutirštintu pienu iki vientisos masės.
3. Tuomet sudedame varškę ir gerai išplakame.
4. Tada įmaišome džiovintas spanguoles bei aguonas.
5. Po to sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome.
6. Formą (aš pati šį kartą naudojau skardinę pailgą kepimo) ištiesiame su maistine plėvele, sudedame masę ir laikome šaltai, kad sustingtų. Prireiks bent kelių valandų. Lepinamės!
7. Patarimas: Vietoje spanguolių, jeigu norisi, galima dėti kitokių džiovintų uogų arba vaisių. Jeigu tik norisi - ir riešutų.
8. Pastebėjimas: Aš pati naudojau kvadratinės formos imbierinius sausainius. Man prireikė dviejų pakelių.
9. Pastebėjimas: Šiam tinginiui galite sunaudoti ir jūsų keptų kalėdinių sausainiukų likučius. Aš įprastai prisikepu imbierinių meduoliukų tiek daug, kad galiausiai atsibosta juos valgyti. Todėl šis receptas - labai puiki proga juos "įvilkti į naują rūbą".
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
varske, sviestas, kondensuotas pienas, tinginys, sausainiai, imbieriniai sausainiai, spanguoles, aguonos
Panašūs receptai
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Karamelinis varškės tinginys
Keto varškės keksiukai su avietėmis
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Įdaryti riestainiai su varške
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Lengvi ir švelnūs varškės zefyrai
Drėgnas varškės keksas su obuoliais