Beatos varškės spurgos su obuoliais

Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai


Beatos varškės spurgos su obuoliais

Paskelbė:
10 Liepos 2022
Esu jau pasakojusi apie savo labai pamiltas varškės spurgas iš vaikystės, taip pat apie varškės spurgas su maskarpone ir varškės spurgas su kondensuotu pienu. O dabar noriu su Jumis pasidalinti dar vienu variantu - su obuoliais. Jeigu reiktų išrinkti savo favoritą, tai būtų ganėtinai labai sunku padaryti, nes visos jos savotiškai yra skanios. Žinoma, pats įdaras gali būti įvairus. Aš šįkart mėginau pagal pateiktą receptą su obuoliais (taip pat į kelias įdėjau po pieniško šokolado gabaliuką, irgi fantastiškai gerai), o Jūsų fantazija gali aprėpti nuo įvairiausių vaisių, džiovintų arba konservuotų, taip pat iki šokolado įdaro ar net rududu, karamelės įdarų... Na ir štai Jums gerasis receptas su obuoliais, jei nenorite pasitelkti savo fantazijos ir norite tiesiog pasidžiaugti mano patirtimi, kai viskas pavyksta. :)



Ingredientai



  • Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 3 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 70 gramų
    • vanilinis cukrus: 10 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • varškė: 180 gramų
    • nutarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • pienas: 100 mililitrų
    • augalinis aliejus: 100 mililitrų (naudoju alyvuogių)
  • Įdarui:
    • minkštesni obuoliai: 2
  • Kepimui:
    • aliejus
  • Taip pat:
    • cukraus pudra (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (ir vanilinį).
2. Kitame dubenyje sumaišome varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę.
3. Tuomet sumaišome viską tarpusavyje ir užminkome tešlą (ilgai minkyti nereikia).
4. Obuolius nuplauname, nulupame, pašaliname sėklytes ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
5. Iš tešlos iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio blyną, nedidele apvalia formele išspaudžiame apskritimus (aš tai dariau su taurele).
6. Į kiekvieno vidų dedame po vieną gabaliuką obuolio, gražiai užspaudžiame kraštus suformuodami kamuoliuko formos spurgas.
7. Įkaitiname aliejų (ar jau gerai įkaitęs tikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, turi pradėti stipriai burbuliuoti ir iškilti į aliejaus paviršių).
8. Kai jau įsitikinote, kad aliejus įkaitęs, sumažiname kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudedame kelias paruoštas spurgas (mano puodas labai nedidelis, tad aš dėjau po 5 vienetus). Jeigu prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine arba metaline mentele pajudiname vos vos ir jie tuoj pat iškils į paviršių.
9. Stebime. Jeigu reikia padedame spurgoms apsiversti. Verdame kol gražiai apskrus ir paruduos.
10. Išimtas sudedame ant popierinių servetėlių arba popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.
11. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: