Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą

Kategorija: Desertai


Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą

Paskelbė:
07 Liepos 2022
Tokį plikytų sausainių tortą su maskarpone ir rududu pasigaminti paskatino Beatos kulinarinėje knygoje pamatytas receptas. Pasigaminau ir labai patiko. Ingredientų visai nedaug, o skonis gaunasi labai geras. Gaminau jau keletą kartų, man asmeniškai labiausiai patiko su maskarpone, bet ją galima pakeisti grietinėle, jogurtu arba varškės kremu. Rududu čia tiesiog būtinas, visi kas ragavo, sutartinai kartojo, kad jo galima įdėti ir dar daugiau, bet man saldumo užtenka ir nuo tokio kiekio. :)



Ingredientai



  • plikyti sausainiai: 400 gramų
  • maskarponė: 500 gramų (galite pakeisti grietinėle, jogurtu ar varškės kremu; taip pat galite dėti pvz. - 250 gramų maskarponės ir 250 gramų grietinėlės)
  • karamelinis kremas Rududu: 0,5 indelio (galite drąsiai dėti ir daugiau)
  • želatina: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: poros šaukštų (galite reguliuoti pagal skonį)
  • vanilės cukrus arba esencija

Recepto paruošimas



1. Imkite į rankas plikytą pyragėlį ir įpjaukite iki pusės per viduriuką, tarsi kriauklę.
2. Tada kabinkite su tuo pačiu peiliu Rududu kremo (maždaug pusę arbatinio šaukštelio) ir įmontuokite tą kremą į pliko sausainio įpjovą.
3. Ir taip visus 400 gramų. Jeigu skamba kiek gąsdinančiai, tai galiu padrąsinti - bent jau man tie 400 gramų visai neprailgo. Dabar torto formą išklokite įdarytais sausainiais.
4. Ruoškite kremą: Želatiną užsimerkite su trupučiu vandens. Maskarponę arba grietinėlę išplakite iki standumo su cukrumi, galite įdėti vanilės jeigu turite. Tada sudėkite visa kita ką dar plaksite - jogurtą, maskarponę ar panašiai. Išplakite ir supilame į šią masę išbrinkusią ir ištirpintą želatiną, išmaišykite.
5. Dabar pusę masės užpilkite ant sausainių, ir sudėkite likusius įdarytais sausainiais. Ant jų pabaikite pilti kreminę masę. Man viršutinis sausainių sluoksnis labai gražiai išsikėlė į paviršių - kaip ir nebereikėjo papildomai torto niekuo puošti.
6. Statykite uždengtą tortą šaltai, kad sustingtų keletui valandų.
7. Aš pati dar pabarsčiau spalvotais pabarstukais, kad pagyvinti "balta-geltona" spalvas, bet tai nėra būtina.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: