Labai skanios spurgos

Tešla:
Bet koks džemas, uogienė, sutirštintas pienas arba kremas.
Iš šio produktų kiekio išeina daugiau nei 40 spurgų, aš dariau pusę normos.
Paruošimas:
Pieną sumaišyti su vandeniu, truputį pašildyti.
Sudėti visą cukrų ir mieles. Išmaišyti ir leisti mielėms „atgyti“(15 min).
Dabar dedame kiaušinį.
Sviestą (galima kambario temperatūros, galima tirpintą). Druską.
Vaniliną (recepte jo nėra, bet su juo man labiau patinka).
Viską kruopščiai plakame šluotele. Dabar beriame miltus palaipsniui ir maišome šaukštu.
Dedame tešlą ant stalo ir minkome, minkome, pabarstydami miltais. Tešla turi būti nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta – vidutinė.
Man išėjo apie 400 g miltų, kiek pamenu, bet galiu ir klysti.
Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pakilti 1,5 val, kol ji nepadidės dvigubai.
Jei ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to užtenka ir galima imtis spurgų gamybos.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1 cm storio lakštu, išpjauti vidutinio dydžio apskritimus ( aš dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leisti pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
Gerai įkaitinti aliejų ( tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
Apkepti jas iš abiejų pusių kol pagels. Gatavas spurgas dėkite ant servetėlių.
Kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarykite gatavas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją darykite įpjovą ir dėkite įdarą. Galima ir neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taip irgi skanu. Valgykite spurgas kol karštos!
- pienas – 500 ml
- kiaušiniai -2 vnt
- sviestas arba margarinas – 125 g
- cukrus – 2 valg.šaukštai+1 arbatinis šaukštelis
- sausos mielės – 11 g (pakelis)
- šiltas vanduo – 0,5 stiklinės
- miltai – tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet ir neliptų prie rankų.
Bet koks džemas, uogienė, sutirštintas pienas arba kremas.
Iš šio produktų kiekio išeina daugiau nei 40 spurgų, aš dariau pusę normos.
Paruošimas:
Pieną sumaišyti su vandeniu, truputį pašildyti.
Sudėti visą cukrų ir mieles. Išmaišyti ir leisti mielėms „atgyti“(15 min).
Dabar dedame kiaušinį.
Sviestą (galima kambario temperatūros, galima tirpintą). Druską.
Vaniliną (recepte jo nėra, bet su juo man labiau patinka).
Viską kruopščiai plakame šluotele. Dabar beriame miltus palaipsniui ir maišome šaukštu.
Dedame tešlą ant stalo ir minkome, minkome, pabarstydami miltais. Tešla turi būti nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta – vidutinė.
Man išėjo apie 400 g miltų, kiek pamenu, bet galiu ir klysti.
Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pakilti 1,5 val, kol ji nepadidės dvigubai.
Jei ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to užtenka ir galima imtis spurgų gamybos.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1 cm storio lakštu, išpjauti vidutinio dydžio apskritimus ( aš dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leisti pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
Gerai įkaitinti aliejų ( tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
Apkepti jas iš abiejų pusių kol pagels. Gatavas spurgas dėkite ant servetėlių.
Kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarykite gatavas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją darykite įpjovą ir dėkite įdarą. Galima ir neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taip irgi skanu. Valgykite spurgas kol karštos!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Šventėms – tortas „Snickers“

MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU

Klasikinis medaus tortas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Kiaušinius dažome natūraliai

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Mielinės spurgos su džemu

Raudonojo aksomo tortas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Sviestinis kremas

Tortas „Plombyras“

Korėjietiški garinukai

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

Gardžiosios mielinės spurgos

Šokoladinis kavos tortas

Migdolų pyragas su uogiene

Naminiai eklerai su plikytu kremu.

Velykinis „Napoleonas“

NAMINIAI MACARONS

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu

kalėdinis Salomėjos vyniotinis

Pica su faršu