Labai skanios spurgos
Kategorija: Desertai
Tešla:
Bet koks džemas, uogienė, sutirštintas pienas arba kremas.
Iš šio produktų kiekio išeina daugiau nei 40 spurgų, aš dariau pusę normos.
Paruošimas:
Pieną sumaišyti su vandeniu, truputį pašildyti.
Sudėti visą cukrų ir mieles. Išmaišyti ir leisti mielėms „atgyti“(15 min).
Dabar dedame kiaušinį.
Sviestą (galima kambario temperatūros, galima tirpintą). Druską.
Vaniliną (recepte jo nėra, bet su juo man labiau patinka).
Viską kruopščiai plakame šluotele. Dabar beriame miltus palaipsniui ir maišome šaukštu.
Dedame tešlą ant stalo ir minkome, minkome, pabarstydami miltais. Tešla turi būti nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta – vidutinė.
Man išėjo apie 400 g miltų, kiek pamenu, bet galiu ir klysti.
Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pakilti 1,5 val, kol ji nepadidės dvigubai.
Jei ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to užtenka ir galima imtis spurgų gamybos.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1 cm storio lakštu, išpjauti vidutinio dydžio apskritimus ( aš dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leisti pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
Gerai įkaitinti aliejų ( tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
Apkepti jas iš abiejų pusių kol pagels. Gatavas spurgas dėkite ant servetėlių.
Kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarykite gatavas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją darykite įpjovą ir dėkite įdarą. Galima ir neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taip irgi skanu. Valgykite spurgas kol karštos!
- pienas – 500 ml
- kiaušiniai -2 vnt
- sviestas arba margarinas – 125 g
- cukrus – 2 valg.šaukštai+1 arbatinis šaukštelis
- sausos mielės – 11 g (pakelis)
- šiltas vanduo – 0,5 stiklinės
- miltai – tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet ir neliptų prie rankų.
Bet koks džemas, uogienė, sutirštintas pienas arba kremas.
Iš šio produktų kiekio išeina daugiau nei 40 spurgų, aš dariau pusę normos.
Paruošimas:
Pieną sumaišyti su vandeniu, truputį pašildyti.
Sudėti visą cukrų ir mieles. Išmaišyti ir leisti mielėms „atgyti“(15 min).
Dabar dedame kiaušinį.
Sviestą (galima kambario temperatūros, galima tirpintą). Druską.
Vaniliną (recepte jo nėra, bet su juo man labiau patinka).
Viską kruopščiai plakame šluotele. Dabar beriame miltus palaipsniui ir maišome šaukštu.
Dedame tešlą ant stalo ir minkome, minkome, pabarstydami miltais. Tešla turi būti nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta – vidutinė.
Man išėjo apie 400 g miltų, kiek pamenu, bet galiu ir klysti.
Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pakilti 1,5 val, kol ji nepadidės dvigubai.
Jei ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to užtenka ir galima imtis spurgų gamybos.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1 cm storio lakštu, išpjauti vidutinio dydžio apskritimus ( aš dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leisti pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
Gerai įkaitinti aliejų ( tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
Apkepti jas iš abiejų pusių kol pagels. Gatavas spurgas dėkite ant servetėlių.
Kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarykite gatavas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją darykite įpjovą ir dėkite įdarą. Galima ir neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taip irgi skanu. Valgykite spurgas kol karštos!
Šventėms – tortas „Snickers“
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Klasikinis medaus tortas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mielinės spurgos su džemu
Raudonojo aksomo tortas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Sviestinis kremas
Tortas „Plombyras“
Korėjietiški garinukai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Gardžiosios mielinės spurgos
Šokoladinis kavos tortas
Migdolų pyragas su uogiene
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Velykinis „Napoleonas“
NAMINIAI MACARONS
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
kalėdinis Salomėjos vyniotinis
Pica su faršu