Vokiškas aguonų pyragas su varške
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Pagrindui
- varškė: 150 gramų
- pienas: 6 šaukštų
- rapsų aliejus: 6 šaukštų
- cukrus: 75 gramų
- miltai: 300 gramų
- kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- Aguonų sluoksniui:
- pienas: 350 mililitrų
- sviestas: 4 šaukštų
- manų kruopos: 40 gramų
- vanilės ankštys: 0,5
- cukrus: 4 šaukštų
- maltos aguonos: 200 gramų
- kiaušiniai: 2
- cinamonas: šiek tiek
- Trupiniams:
- miltai: 100 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 50 gramų
- cukrus: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Trupinių tešla: Iš pradžių paruošiame trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve maždaug 60 minučių. Sumaišome sviestą, cukrų bei miltus į dubenį ir minkome iki vientisos trapios tešlos.
2. Tada suformuojame rutulį ir padedame jį į šaldytuvą.
3. Pagrindas: Sumaišome varškę, pieną, aliejų, cukrus ir druską iki vientisos masės.
4. Tada suberiame sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkome iki tol, kol masė bus vientisa.
5. Aguonų sluoksnis: Pašildome pieną ir sviestą puode kol sviestas ištirpsta bei pienas beveik ima virti.
6. Supilame manų kruopas, cukrų bei vanilę, užviriname. Leidžiam mišiniui išbrinkti maždaug 5 minutes.
7. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
8. Masei išbrinkus suberiame aguonas bei cinamoną. Kai aguonų įdaras šiek tiek atvės, sudedame kiaušinius bei išplakame iki vientisos masės.
9. Pasiimame 26 centimetrų skersmens kepimo formą, ištepame sviestu ir paskleidžiame varškės tešlą ant dugno.
10. Tada aguonų mišinį ir trupinius ant viršaus.
11. Kepame maždaug 30-45 minutes, kol trupiniai lengvai parus. Lepinamės! ;)