Tortas „Plombyras“
Kategorija: Desertai
Toks tortukas gaminamas paprastai ir greitai, o jo skonis primena plombyro ledus.
Ingredientai:
Smėliniams trupiniams:
– cukrus – 70 g.
– miltai – 250 g.
– sviestas – 130-150 g.
Kremui:
– grietinė – 500 g.
– kiaušiniai – 2 vnt.
– krakmolas (bulvių ar kukurūzų) – 2 valg.šaukštai
– sviestas – 50 g.
– vanilinis cukrus – 1 pakelis
– cukrus – 150 g.
Paruošimas:
Dedame į dubenį 250 g. miltų, 70 g. cukraus ir 150 g. sviesto.
Sviestą reikia sutarkuoti, tam jis turi būti kietas (aš 15 min jį dedu į šaldiklį ir tada jis be problemų susitarkuoja). Pertriname sutarkuotą sviestą kartu su miltais ir cukrumi kol gausis trupiniai.
Smėlinius trupinius reikia kepti keptuvėje. Tam reikia į sausą įkaitintą keptuvę dėti smėlio trupinius ir kepti iki malonios gelsvos spalvos.
Ruošiame kremą tortui. Į puodą mušame kiaušinius, dedame cukrų, pakelį vanilinio cukraus, krakmolą. Kruopščiai maišome kad nebūtų gumulėlių. Dabar dedame grietinę (500 g). Dar kartą kruopščiai išmaišome.
Kremą reikia dėti ant ugnies ir visą laiką aktyviai maišyti kol sutirštės. Į tirštą karštą kremą dedame 40-50 g sviesto, gerai išmaišome.
Lėkštės dugną barstome smėliniais trupiniais. Sluoksnis turi būti plonas. Toliau dedame karštą kremą. Ir tokiu būdu surenkame tortą sluoksniais trupiniai-kremas. Paskutinis turi būti plombyrinio kremo sluoksnis, o viršų galima pabarstyti šokolado drožlėmis (pas mane baltas). Dėti tortuką į šaldytuvą kad persisunktų.
Ingredientai:
Smėliniams trupiniams:
– cukrus – 70 g.
– miltai – 250 g.
– sviestas – 130-150 g.
Kremui:
– grietinė – 500 g.
– kiaušiniai – 2 vnt.
– krakmolas (bulvių ar kukurūzų) – 2 valg.šaukštai
– sviestas – 50 g.
– vanilinis cukrus – 1 pakelis
– cukrus – 150 g.
Paruošimas:
Dedame į dubenį 250 g. miltų, 70 g. cukraus ir 150 g. sviesto.
Sviestą reikia sutarkuoti, tam jis turi būti kietas (aš 15 min jį dedu į šaldiklį ir tada jis be problemų susitarkuoja). Pertriname sutarkuotą sviestą kartu su miltais ir cukrumi kol gausis trupiniai.
Smėlinius trupinius reikia kepti keptuvėje. Tam reikia į sausą įkaitintą keptuvę dėti smėlio trupinius ir kepti iki malonios gelsvos spalvos.
Ruošiame kremą tortui. Į puodą mušame kiaušinius, dedame cukrų, pakelį vanilinio cukraus, krakmolą. Kruopščiai maišome kad nebūtų gumulėlių. Dabar dedame grietinę (500 g). Dar kartą kruopščiai išmaišome.
Kremą reikia dėti ant ugnies ir visą laiką aktyviai maišyti kol sutirštės. Į tirštą karštą kremą dedame 40-50 g sviesto, gerai išmaišome.
Lėkštės dugną barstome smėliniais trupiniais. Sluoksnis turi būti plonas. Toliau dedame karštą kremą. Ir tokiu būdu surenkame tortą sluoksniais trupiniai-kremas. Paskutinis turi būti plombyrinio kremo sluoksnis, o viršų galima pabarstyti šokolado drožlėmis (pas mane baltas). Dėti tortuką į šaldytuvą kad persisunktų.
Klasikinis medaus tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Raudonojo aksomo tortas
Patys skaniausi žemaičių blynai
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Vaisinis kokteilis ,,Aš labai myliu Lietuvą''
Latviškas juodos duonos desertas
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Paprasčiausias ir skaniausias nekeptas desertas
Grybų padažas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Plikyti pyragaičiai
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Velykinis „Napoleonas“
Tortas „Juodasis miškas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas