Riešutinis pyragas
Kategorija: Desertai
Šis pyragas gaunasi labai saldus, jei nemėgstate itin saldžių pyragų - cukraus kiekį mažinkite perpus.
1. Pradžioje iš tešlai skirtų ingredientų suminkykite tešlą. Margarinas privalo būti kietas, supjaustytas nedideliais gabalėliais, tuomet daug lengviau minkyti tešlą (norint, galima naudoti sviestą). Tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet įdarui puode ištirpdykite medų su cukrumi, dėkite susmulkintus riešutus (jei norisi, galima riešutų nesmulkinti), prieskonius ir pieną. Truputį pavirkite, kol susidarys karamelė.
3. Tada iš šaldytuvo išimkite tešlą, trečdalį jos iškočiokite bei dėkite į riebalais išteptą formą. Suformuokite kraštelius. Ant tešlos pilame riešutinį karamelės sluoksnį bei tolygiai paskirstome.
4. Užklojame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Išėmusios iš formos palaukiame, kol atvės. Po to pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 400 gramų
- margarinas: 200 gramų
- cukrus: 70 gramų
- kiaušinių tryniai: 1
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Riešutų įdarui:
- riešutai: 200 gramų (naudoti graikiniai ir migdolų, puikiai tiktų lazdynų)
- cukrus: 150 gramų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra privalomas)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje iš tešlai skirtų ingredientų suminkykite tešlą. Margarinas privalo būti kietas, supjaustytas nedideliais gabalėliais, tuomet daug lengviau minkyti tešlą (norint, galima naudoti sviestą). Tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet įdarui puode ištirpdykite medų su cukrumi, dėkite susmulkintus riešutus (jei norisi, galima riešutų nesmulkinti), prieskonius ir pieną. Truputį pavirkite, kol susidarys karamelė.
3. Tada iš šaldytuvo išimkite tešlą, trečdalį jos iškočiokite bei dėkite į riebalais išteptą formą. Suformuokite kraštelius. Ant tešlos pilame riešutinį karamelės sluoksnį bei tolygiai paskirstome.
4. Užklojame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Išėmusios iš formos palaukiame, kol atvės. Po to pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pyragas, riesutai, riesutinis pyragas, miltai, margarinas, cukrus, kiausiniai, kiausiniu tryniai, vanilinis cukrus, medus, pienas, muskatas, cinamonas
Migdolų pyragas su uogiene
Trapus obuolių pyragas su karamele
Bemielės tešlos pica
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Mielinės spurgos su džemu
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Mielinis pyragas su aguonomis
Traškūs riešutų skrebučiai
Šokoladinis karamelinis pyragas
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru