Mano virtuvės sensacija: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas
Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai
Tai nerealiai skanus nekepto varškės pyrago receptas. Pyragas gaunasi toks gaivus ir pusiau "dietinis".
1. Iš pradžių pasidarome varškės kremą: Varškę suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinę, suberkite cukrų, išspauskite dvi citrinas ir nutarkuokite vienos iš jų žievelę.
2. Tada viską išsukite (masė gausis itin tiršta bei netolygi).
3. Riešutus susmulkinkite peiliu ar kombainu (bet nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti), tada suberkite į varškės masę, taip pat ten pat suberkite ir razinas. Viską išmaišykite.
4. Imkite sluoksniuoti pyragą: Paimkite stačiakampį kepimo arba šiaip kokį indą. Imkite po vieną sausainį "Gaidelis", mirkykite jį į pieną ir klokite į indą.
5. Kai išklosite visą dugną, užtepkite puse varškės masės.
6. Tada taip pat klokite vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais "Selga".
7. Kai išklosite vidurinį sluoksnį, sudėkite likusią varškės masę.
8. Tuomet mirkydamos sausainius "Gaidelis" piene užklokite viršutinį pyrago sluoksnį.
9. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai. Lepinkitės!
Ingredientai
- sausainiai "Gaidelis": 2 pakelių
- šokoladiniai sausainiai "Selga": 1 pakelio
- varškė: 1 kilogramo (geriau riebesnė)
- citrinos: 2 vnt.
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- cukrus: 0,5-1 puodelio (mėgstantys saldžiau - deda daugiau)
- razinos: 3 saujų
- lazdyno riešutai: 100 gramų (tinka ir kitokie)
- grietinė: 3-4 šaukštų
- pienas: šiek tiek (sausainių mirkymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasidarome varškės kremą: Varškę suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinę, suberkite cukrų, išspauskite dvi citrinas ir nutarkuokite vienos iš jų žievelę.
2. Tada viską išsukite (masė gausis itin tiršta bei netolygi).
3. Riešutus susmulkinkite peiliu ar kombainu (bet nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti), tada suberkite į varškės masę, taip pat ten pat suberkite ir razinas. Viską išmaišykite.
4. Imkite sluoksniuoti pyragą: Paimkite stačiakampį kepimo arba šiaip kokį indą. Imkite po vieną sausainį "Gaidelis", mirkykite jį į pieną ir klokite į indą.
5. Kai išklosite visą dugną, užtepkite puse varškės masės.
6. Tada taip pat klokite vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais "Selga".
7. Kai išklosite vidurinį sluoksnį, sudėkite likusią varškės masę.
8. Tuomet mirkydamos sausainius "Gaidelis" piene užklokite viršutinį pyrago sluoksnį.
9. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
sausainiai, varske, pyragas, citrinos, cukrus, razinos, lazdyno riesutai, grietine, pienas
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Nepaprastas varškės pyragas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Sausainių ir varškės nameliai
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Nekeptas varškės pyragas su džiovintais vaisiais
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Purus varškės apkepas
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Gaivus varškės desertas "Senoji Ryga"
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Kokosinis Selga sausainių pyragas
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Rumuniškas varškės pyragas
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Gaivus nekeptas tortas su rikota