Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Kategorija: Desertų receptai

Gamindama naudojau 30x24 centimetrų dydžio formą.
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Ingredientai
- Tešlai:
- sviestas: 165 gramų
- cukrus: 75 gramų
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 2 šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- miltai: ~300-400 gramų
- Įdarui:
- tiršta uogienė: 50 gramų
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 40 gramų
- kiaušiniai: 2
- vanilinas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, kiausiniai, pyragas, varske, varskes pyragas, uogiene, grietine, miltai, kepeimo milteliai, vanilinas
Panašūs receptai

Draugystės pyragas su varške ir uogiene

Tikrasis draugystės pyragas su varške ir uogiene

Migdolų pyragas su uogiene

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra

Sausainiai su cinamonu ir džemu

Karališkas obuolių pyragas

Kriaušių pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Trupininis kakavinis varškės pyragas

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas

Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Mielinis pyragas su varške ir slyvomis