Draugystės pyragas su varške ir uogiene

Gamindama naudojau 30x24 centimetrų dydžio formą.
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Ingredientai
- Tešlai:
- sviestas: 165 gramų
- cukrus: 75 gramų
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 2 šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- miltai: ~300-400 gramų
- Įdarui:
- tiršta uogienė: 50 gramų
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 40 gramų
- kiaušiniai: 2
- vanilinas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
sviestas cukrus kiausiniai pyragas varske varskes pyragas uogiene grietine miltai kepeimo milteliai vanilinas
O čia labai skanu! :)

Kalėdiniai sausainiai be gliuteno

Riešutinis-karamelinis pyragas

Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė

Trupininis pyragas su rikota ir uogomis

Draugystės pyragas su varške ir uogiene

Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Tarteletė su vaisiais

Nepaprastas varškės pyragas

Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu

Trupininis kakavinis varškės pyragas

Raffaello tortas

Karališkas obuolių pyragas

Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis

Rūkytos lašišos ir krapų apkepas

Migdolų pyragas su uogiene

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas

Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru

Sausainiai su cinamonu ir džemu

VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS

VARŠKINIAI SAUSAINIAI

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS