Draugystės pyragas su varške ir uogiene

Paskelbė:
01 Lapkričio 2022
Gamindama naudojau 30x24 centimetrų dydžio formą.



Ingredientai



  • Tešlai:
    • sviestas: 165 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 2 šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • miltai: ~300-400 gramų
  • Įdarui:
    • tiršta uogienė: 50 gramų
    • varškė: 250 gramų
    • cukrus: 40 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinas: 1 šaukštelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно