Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Kategorija: Desertai
Gamindama naudojau 30x24 centimetrų dydžio formą.
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Ingredientai
- Tešlai:
- sviestas: 165 gramų
- cukrus: 75 gramų
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 2 šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- miltai: ~300-400 gramų
- Įdarui:
- tiršta uogienė: 50 gramų
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 40 gramų
- kiaušiniai: 2
- vanilinas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš naudoju 30x24 centimetrų dydžio).
2. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, įdedame kiaušinį, įmaišome grietinę ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkome tešlą.
3. Tešlą padaliname į dvi dalis.
4. Vieną tešlos dalį padedame į šaldytuvą.
5. Kitą tešlos dalį iškočiojame, dedame į kepimo formą ir suformuojame neaukštus kraštelius.
6. Pagrindą kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagels.
7. Per tą laiką, kol kepa, pasidarome įdarą. Į dubenį sudedame varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišome.
8. Tada įmaišome iki standumo išplaktus du kiaušinių baltymus.
9. Iškeptą padą aptepame uogiene, sudedame varškės masę, išlyginame.
10. Iškočiojame likusią tešlą ir padengiame pyrago paviršių.
11. Prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol gražiai parus. Lepinamės!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, kiausiniai, pyragas, varske, varskes pyragas, uogiene, grietine, miltai, kepeimo milteliai, vanilinas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Migdolų pyragas su uogiene
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Karališkas obuolių pyragas
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Trupininis kakavinis varškės pyragas
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Nepaprastas varškės pyragas
Raffaello tortas
Riešutinis-karamelinis pyragas
Tarteletė su vaisiais
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS