Nerealiai gardus šokoladinis Gineso alaus pyragas, nustebino ne vieną
Kategorija: Desertai
Tai iš ties itin drėgnas, tamsus šokoladinis pyragas. Labai gardus ir be kremo, kuris man asmeniškai pasirodė turi ganėtinai stiprų varškės skonį ir gal net šiek tiek užgožia patį pyragą, tad kitą kartą kremą daryčiau iš vien tik grietinėlės arba grietinėlės su maskarponės sūriu.
Ingredientai
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūris ir sviestu ištepame 23 centimetrų kepimo formą.
2. Tuomet supilti Gineso alų į didelį, platų indą, sudedame susmulkintą sviestą ir kaitiname tol kol sviestas ištirps.
3. Tada įmaišome kakavą bei cukrų.
4. Kitame inde išplakame kiaušinius, grietinę bei vanilės ekstraktą ir įmaišome į šokoladinę masę. Po to įmaišome miltus bei sodą.
5. Supilame gautą masę į kepimo skardą ir kepame maždaug 45-60 minučių.
6. Paliekame pilnai atvėsti ant grotelių - tai itin drėgnas pyragas.
7. Kai jau pyragas pilnai atvėsęs jį perkeliame į plokščią lėkštę arba ant torto stovo ir galite daryti kremą jo viršui papuošti.
8. Mikseriu paplakame sūrį, ant viršaus išsijojame cukraus pudrą ir dar kartą išplakame.
9. Įdedame grietinėlę ir plakame iki tepamo tirštumo.
10. Papuošiame plakiniu pyrago viršų. Kremo idėja - atspindėti Gineso alaus putą.
Ingredientai
- Pyragui:
- Gineso alus: 250 mililitrų
- nesūdytas sviestas: 250 gramų
- kakava: 75 gramų
- smulkus cukrus: 400 gramų
- grietinė: 142 mililitrų
- kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
- vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: 275 gramų
- soda: 2,5 arbatinio šaukštelio
- Kremui:
- "Philadelphia" tipo sūris: 300 gramų
- cukraus pudra: 150 gramų
- grietinėlė: 125 mililitrų (skirta plakimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūris ir sviestu ištepame 23 centimetrų kepimo formą.
2. Tuomet supilti Gineso alų į didelį, platų indą, sudedame susmulkintą sviestą ir kaitiname tol kol sviestas ištirps.
3. Tada įmaišome kakavą bei cukrų.
4. Kitame inde išplakame kiaušinius, grietinę bei vanilės ekstraktą ir įmaišome į šokoladinę masę. Po to įmaišome miltus bei sodą.
5. Supilame gautą masę į kepimo skardą ir kepame maždaug 45-60 minučių.
6. Paliekame pilnai atvėsti ant grotelių - tai itin drėgnas pyragas.
7. Kai jau pyragas pilnai atvėsęs jį perkeliame į plokščią lėkštę arba ant torto stovo ir galite daryti kremą jo viršui papuošti.
8. Mikseriu paplakame sūrį, ant viršaus išsijojame cukraus pudrą ir dar kartą išplakame.
9. Įdedame grietinėlę ir plakame iki tepamo tirštumo.
10. Papuošiame plakiniu pyrago viršų. Kremo idėja - atspindėti Gineso alaus putą.
Raktažodžiai:
sviestas, kakava cukrus, grietine, pyragas, kiausiniai, soda, vanile, miltai, grietinele, cukraus pudra
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
Šokoladinis tiramisų tortas
Keptas maskarponės ir rikotos sūrio pyragas - tortas
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Karališkas obuolių pyragas
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Mielinis pyragas su aguonomis
Nepaprastas varškės pyragas