VARŠKĖS SKRYLIAI

Kategorija: Varškės patiekalai


VARŠKĖS SKRYLIAI

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 2 stiklinių (~300 gramų)
    • druska: žiupsnio
  1. Iš pradžių visus ingredientus gerai išmaišome, suminkome bei iškočiojusios supjaustome nedideliais kvadratėliais. Tada išverdame pasūdytame vandenyje bei išgriebusios užpilame spirgučių arba lydyto sviesto ir grietinės padažu.
  2. Pastebėjimas: Tešla gausis labai minkšta bei šiek tiek lipni. Aš jos nekočioju. Miltuotomis rankomis atgnybiu gabaliuką tešlos, rankomis suvolioju ploną dešrelę bei aštresniu peiliu supjaustau įstrižais kąsneliais, kuriuos tiesiog suleidžiu į pasūdytą verdantį vandenį ir, iškilus į paviršių, paverdu maždaug keletą minučių. Tik tie kąsneliai turi būti ganėtinai nedideli, nes virdami skryliukai arba varškėtukai pučiasi.
  3. Pastebėjimas: Pas mus šeimoje įprastai tokius varškėčius valgo su grietine bei cukrumi, bet juos tinka valgyti su kompotu, trintomis uogomis arba uogų sultimis, labai gardu ir su aguonų pienu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: