VARŠKĖS SKRYLIAI
Kategorija: Varškės patiekalai
- varškė: 400 gramų
- kiaušiniai: 2
- miltai: 2 stiklinių (~300 gramų)
- druska: žiupsnio
- Iš pradžių visus ingredientus gerai išmaišome, suminkome bei iškočiojusios supjaustome nedideliais kvadratėliais. Tada išverdame pasūdytame vandenyje bei išgriebusios užpilame spirgučių arba lydyto sviesto ir grietinės padažu.
- Pastebėjimas: Tešla gausis labai minkšta bei šiek tiek lipni. Aš jos nekočioju. Miltuotomis rankomis atgnybiu gabaliuką tešlos, rankomis suvolioju ploną dešrelę bei aštresniu peiliu supjaustau įstrižais kąsneliais, kuriuos tiesiog suleidžiu į pasūdytą verdantį vandenį ir, iškilus į paviršių, paverdu maždaug keletą minučių. Tik tie kąsneliai turi būti ganėtinai nedideli, nes virdami skryliukai arba varškėtukai pučiasi.
- Pastebėjimas: Pas mus šeimoje įprastai tokius varškėčius valgo su grietine bei cukrumi, bet juos tinka valgyti su kompotu, trintomis uogomis arba uogų sultimis, labai gardu ir su aguonų pienu.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
Kiaušinius dažome natūraliai
KEPTI VARŠKĖTUKAI
Kepti varškėčiai
Šventėms – tortas „Snickers“
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Lietinių kąsneliai su lašišomis
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Skanėstas su uogomis
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS