Močiutės varškėtukai
Kategorija: Varškės patiekalai
Skanesnių varškėtukų nei šie tiesiog nėra. Čia ir galima padėti tašką. :)
1. Iš pradžių varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniu.
2. Suberkite druską, miltus bei kepimo miltelius.
3. Išmaišykite ir užminkykite tešlą.
4. Tada iš masės formuokite nestorus volelius ir juos supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5. Varškėtukus dėkite virti į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite maždaug 5 minutes.
6. Patiekite su grietine, uogiene, arba sviesto grietinės padažu. Lepinkitės!
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- druska: žiupsnio
- miltai: 1 stiklinės
- kepimo milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniu.
2. Suberkite druską, miltus bei kepimo miltelius.
3. Išmaišykite ir užminkykite tešlą.
4. Tada iš masės formuokite nestorus volelius ir juos supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5. Varškėtukus dėkite virti į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite maždaug 5 minutes.
6. Patiekite su grietine, uogiene, arba sviesto grietinės padažu. Lepinkitės!
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
KEPTI VARŠKĖTUKAI
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
VARŠKĖS SKRYLIAI
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
TINGINIAI - EŽIUKAI ARBA DURNIUKAI
Itališkieji bulvių virtinukai Gnocchi
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Varškėtukai, minkštučiai viduje ir traškūs išorėje
Žagereliai
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Purūs varškėčiai su bananais
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Žagarėliai
Virti bulviniai kukuliai
BLYNAI SU RICOTTA
Bananiniai varškėtukai su avižiniais dribsniais
Migdolų pyragas su uogiene
VARŠKĖS - BULVIŲ KUKULAIČIAI