Itin purus varškės apkepas
Kategorija: Varškės patiekalai
Apkepas skanus, purus. Rekomenduoju valgyti su uogiene, grietine, jogurtu.
Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.
Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.
Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.
* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.
* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.
* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!
* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.
Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.
Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.
Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.
* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.
* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.
* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!
* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.
* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.
Šventėms – tortas „Snickers“
Purus varškės apkepas
Tortas „Juodasis miškas“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Purūs graikiško jogurto blynai
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Jautienos troškinys su daržovėmis
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Citrininis pyragas
Migdolų pyragas su uogiene
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS