Vasariški sumuštiniai rudeniškai dienai su rūkyta mėsa
Kategorija: Užkandžių receptai
Šis greitai paruošiamas užkandis – tai vasariškas skonio blyksnis rudens pilkumoje. Traškūs salotų lapai, sultingi pomidorai ir aromatinga rūkyta mėsa puikiai dera su minkšta forminės duonos tekstūra. Idealus pasirinkimas pusryčiams, priešpiečiams ar lengvam užkandžiui.
Naudingos Sudedamosios Dalys ir Vitaminai
- "Aisbergo" arba paprastos salotos: Gausios vitaminu K, kuris svarbus kaulų sveikatai, ir vitaminu A, gerinančiu regėjimą bei odos būklę.
- Pomidorai: Puikus likopeno šaltinis, kuris turi antioksidacinių savybių. Be to, juose yra vitamino C ir kalio.
- Rūkyta mėsa: Turi baltymų ir geležies, svarbių energijos lygio palaikymui.
- Sviestas: Natūralus šaltinis vitaminų A, D, E, reikalingų sveikai odai, akims ir imuninei sistemai.
Ingredientai
- mėgstama forminė duona
- "aisbergo" arba paprastų salotų lapai
- rūkyta mėsa (naudojau "Biovelos karštai rūkytą Žemaičių kepsnį" - nuostabiai tiko)
- pomidorai: kelių
- sviestas (visiems sumuštiniams itin tinka "Šeimininkės" sviestas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustykite duonos riekes į 4 kvadratėlius.
2. Tada ant kiekvieno užtepkite sviesto.
3. Tuomet dėkite po lapelį salotos, gabaliuką rūkytos mėsos ir riekelę pomidoro. Skanaukite! ;)
Panašūs receptai
Gaivūs ir lengvi sumuštiniai su lašiša prie vyno
Brušeta su kumpiu ir užtepėle
Agurkų sušiai su ryžiais, avokadais, paprikomis ir morkomis
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
Sumuštinis: Skrebutis su avokadu, smidrais ir lašiša
Sumuštinis su šonine, avokadu ir putpelės kiaušiniu
Užkandėlė su rūkyta lašiša ant iceberg salotų lapų
Skaniausia žydiška kiaušinienė be pieno (Shakshuka)
Užkandis su žuvimi: skumbrės bruschetta su keptu burokėliu
Atviras tuno sumuštinis su sūriu
Gaivi kiaušinių užtepėlė su rūkyta mėsa ir agurkais
Skumbrės užtepėlė su avokadais