Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su smidrais ir feta sūriu

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su smidrais ir feta sūriu

Paskelbė:

Šis pyragas su sluoksniuota bemiele tešla, smidrais ir feta sūriu yra puikus lengvas užkandis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek kaip užkandis vakarienei. Feta sūris suteikia švelnumo ir pikantiškumo, o smidrai prideda šviežumo ir traškumo. Tai greitas, bet labai skanus patiekalas, kuris paliks įspūdį tiek svečiams, tiek šeimos nariams.


Nauda sveikatai:


Smidrai, be savo gaivaus skonio, yra puikus vitamino K ir folio rūgšties šaltinis, kurie gerina kaulų ir širdies sveikatą. Feta sūris suteikia baltymų ir kalcio, o tešla yra lengvas pagrindas, neperkraunantis patiekalo.


Ingredientai

  • sluoksniuota bemielė tešla: 250 gramų (1 lakšto)
  • tepamas feta sūris: 150 gramų (pvz. "Fitaki")
  • smidrai: ~12-16
  • džiovintas varškės sūrelis: ~20 gramų (galima pakeisti kietuoju sūriu)
  • krapai: 1 saujos
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • miltai: žiupsnio
  • alyvuogių aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia tešlą atšildykite. Šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė.

2. Tada šiek tiek pabarstykite miltais, kraštelius maždaug 2 centimetrus užlenkite į vidų. Šakute gražiai prispauskite, kad kepant "neatsivėptų".

3. Patį tešlos lakštą subadykite šakute.

4. Jeigu naudojate didelius smidrus perpjauname juos perpus, jeigu smulkučiai į pyragą dedame nepjaustę.

5. Pirmiau smidrus dar apvirkite gerai pasūdytame vandenyje. Į verdantį vandenį sudėkite smidrus ir pavirkite iki 2 minučių.

6. Po to perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

7. Tešlos lakštą perkelkite ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.

8. Tepkite feta sūrį ir guldykite vieną šalia kito smidrus.

9. Tada patarkuokite sūrio ir pabarstykite druska bei pipirais.

10. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

11. Iškepusį pyragą dar pabarstykite susmulkintais krapais. Jeigu norisi, dar sūreliu. Patiekite ir skanaukite!