Forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus

Paskelbė:

Šis forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie vengia šių ingredientų dėl sveikatos priežasčių arba maisto netoleravimo. Kepinys yra lengvas ir purus, dėka ksantano gumos, kuri kompensuoja glitimo trūkumą. Tai ideali duona tiek kasdieniam valgymui, tiek sveikiems užkandžiams.


Nauda sveikatai:


  • Be glitimo: Tinka tiems, kurie turi glitimo netoleravimą ar serga celiakija.
  • Be pieno: Puikus pasirinkimas veganams arba laktozės netoleruojantiems žmonėms.
  • Be cukraus: Naudojama stevija ar kiti natūralūs saldikliai, todėl mažai kalorijų turintis, sveikesnis pasirinkimas.
  • Augalinis pienas: Sojų pienas suteikia papildomų baltymų ir neturi pieno produktų.


Ingredientai

  • balti ryžių miltai: 1 puodelio
  • rudi ryžių miltai: 1 puodelio
  • ksantano dervos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • sausos mielės: 7 gramų
  • augalinis pienas: trečdalio puodelio (naudojau sojų)
  • stevijos milteliai: 0,25 arbatinio šaukštelio (galima dėti 2 šaukštelius medaus ar kitokio saldiklio)
  • kiaušiniai: 2
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 1 puodelio
  • obuolių sidro actas: 2 arbatinių šaukštelių


Recepto paruošimas

1. Viename inde išplakite šluotele kiaušinius, supilkite ten pat visus šlapius produktus.

2. Kitame inde sumaišykite visus sausus. Ksantano dervos miltelius būtina naudoti. Jie suteikia tešlai tąsumą, kompensuoja glitimo nebuvimą. Jų dėka mieliniuose kepiniuose susiformuoja oro pūslelės.

3. Tada, maišykite šluotele, į šlapią masę supilkite sausus ingredientus ir viską labai gerai išmaišykite. Tešla gavosi jau sunkiai maišoma, bet vis dar maišoma. Šluotelė tešloj gali stovėti stačia.

4. Stipriai suglamžykite reikiamą kepimo popieriaus lapą (taip lengviau išformuoti) ir išklokite juo pailgą kepimo formą, tinkančią kepti duoną, keksus. Supilkite ten tešlą ir leiskite uždengus šiltai pastovėti maždaug valandą.

5. Tešla pakilo dvigubai. Tada dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 50 minučių. Viršus turi gražiai apskrusti.

6. Iškepusį batoną ištraukite iš formos (su visu popieriumi) ir susukau į švarų virtuvinį rankšluostuką. Taip atvėsusio batono plutelė suminkštėjo.

7. Atvėsęs batonas lengvai atsipjauna norimo storio riekelėmis.

8. Pastaba. Jeigu naudojate medų ar kitus saldiklius, mielių kiekį mažinkite iki 5 gramų. Kitu atveju tešla gali išlipti iš kepimo indo.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook