Ryžių ir lęšių miltų lietiniai blynai be glitimo
Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Šie ryžių ir lęšių miltų lietiniai blynai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vengia glitimo. Jie turi švelnų ir šiek tiek tirštą tekstūrą, tačiau yra pakankamai lankstūs ir lengvai kepami. Tai puikus pagrindas įvairiems užkandžiams, sušiams, ar tiesiog su mėgstamais pagardais.
Nauda sveikatai:
- Be glitimo: Tinka žmonėms, kurie turi glitimo netoleravimą arba laikosi beglitimo dietos.
- Lęšių miltai: Lęšių miltai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, o taip pat jie turi mažesnį glikeminį indeksą, kas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
- Ryžių miltai: Ryžių miltai yra lengvai virškinami ir dažnai naudojami sveikuose, glitimo neturinčiuose receptuose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 1
- vanduo: 1 puodelio
- lęšių miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- ryžių miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 1 valgomojo šauškto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šiek tiek (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Gaminimo principas realiai visiškai toks pat, kaip mums įprastų lietinių blynų.
2. Kiaušinį išplakite su druska, pilkite vandenį ir aliejų, dėkite miltus.
3. Viską išplakite. Tešlos tirštumas šiek tiek tirštesnis, nei mums įprastų lietinių. Toks gal net labiau primena grietinėlę.
4. Tuomet į keptuvę kiekvieną kartą pilkite maždaug vieną šaukštą aliejaus.
5. Samčiu pilkite tešlą ir paskleiskite per visą keptuvės plotį. Blynus verčiame atsargiai, jie labai linkę trupėti.
6. O toliau, jau viskas priklauso nuo fantazijos ir norų, su kuo juos valgysite. Galite patiekti su savo mėgstamais pagardais. ;)
7. Patarimas: Tokius blynus galima panaudoti ir kaip tortilijas. Taipogi būna labai skanu.