Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo
Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai / Desertų receptai
Šie migdolų ir ryžių miltų vafliai yra ideali alternatyva tradiciniams glitimo turintiems vafliams. Jie puikiai tinka žmonėms, turintiems glitimo netoleravimą, tačiau vis tiek norintiems pasimėgauti skaniais ir traškiais vafliais. Dėl migdolų ir ryžių miltų jie yra švelnūs ir malonaus skonio, o su mėgstamais priedais, tokiems kaip šviežios uogos arba šokoladas, taps puikiu gardžiu užkandžiu arba pusryčiais.
Nauda sveikatai:
- Ryžių miltai yra lengvai virškinami ir puikiai tinka žmonėms, kurie vengia glitimo.
- Migdolų miltai praturtina vaflius sveikais riebalais, baltymais ir vitaminu E, kuris turi stiprinamąjį poveikį odai ir imunitetui.
- Kokosų aliejus arba sviestas suteikia natūralių riebalų, kurie padeda suteikti traškumo ir skonio.
- Pienas (augalinis) suteikia švelnumo ir skonio, o be laktozės alternatyvos tinka veganams ir žmonėms, netoleruojantiems laktozės
Ingredientai
- ryžių miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- migdolų miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- bulvių krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
- ksantano milteliai: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- pienas: 320 mililitrų (migdolų, kokosų ar bet koks kitas augalinis gėrimas)
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 75 gramų (arba kokosų aliejus)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei gerai viską išplakame plaktuvu. Ant mažos ugnies išlydome sviestą. Į plakinį pilame truputį pravėsusį lydytą sviestą bei dar šiek tiek paplakame.
2. Tuomet kitame dubenyje sumaišome visus likusius birius produktus: ryžių bei migdolų miltus, ksantaną, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
3. Tada į kiaušinio plakinį pilame pieną bei lėčiausiu plaktuvo greičiu plakame, kad skysčiai susimaišytų.
4. Į plakinį po šaukštą beriame miltų mišinį, kas kartą truputį lėtai paplakdamos plaktuvu, kad nebūtų tešlos gumuliukų. Viską išmaišome iki vientisos masės.
5. Po to gerai įkaitiname vaflinę. Kuo labiau ji įkais, tuo traškesni vafliai gausis. Ant įkaitusios vaflinės pilame maždaug 4–5 šaukštus tešlos, prispaudžiame bei kepame maždaug 3 minutes.
6. Vaflius labai gardu valgyti su mėgiamomis uogomis arba uogiene, klevų ar agavų sirupu, grietine ar grietinėle.
7. Galite paeksperimentuoti: smulkintų uogų, bananų gabalėlių arba šokolado drožlių įberti tiesiai į gaminamą tešlą. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Patiekalai pusryčiams, be gliuteno, receptai be gliuteno, receptai be glitimo, be glitimo.