Hokkaido - japoniška pieniška duona

Kategorija: Užkandžių receptai


Hokkaido - japoniška pieniška duona

Paskelbė:

Hokkaido duona yra viena iš populiariausių japoniškų duonų, žinoma dėl savo švelnios tekstūros, lengvumo ir malonaus saldaus skonio. Ji gaminama naudojant pieną, grietinėlę ir mieles, todėl duona būna labai puri, minkšta ir drėgna. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti gardžia, šviežia duona, kuri puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, su sviestu ar džemu.


Nauda sveikatai:


  • Baltymai ir kalcis: Pienas ir grietinėlė, naudojami šiame recepte, praturtina duoną baltymais, kurie svarbūs raumenų augimui ir kūno audinių atstatymui. Be to, pienas ir grietinėlė yra puikus kalcio šaltinis, reikalingas kaulams ir dantims stiprinti.

  • Vitaminai ir mineralai: Pienas taip pat yra turtingas vitaminais A ir D, kurie palaiko odos sveikatą ir stiprina imuninę sistemą. O kiaušiniai – vertingas vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B12, šaltinis.

  • Skaidulos ir energija: Kvietiniai miltai, nors ir nėra aukščiausios rūšies sveikosios mitybos komponentas, vis tiek suteikia reikiamų angliavandenių, kurie yra energijos šaltinis. Duona gali būti ideali pietų ar pusryčių dalis, kad suteiktų ilgalaikės energijos.


Ingredientai

  • kvietiniai miltai (550D tipo): 600 gramų
  • pienas (3,2% riebumo): 250 gramų
  • sauso pieno milteliai: 30 gramų
  • grietinėlė (30% riebumo): 150 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 80 gramų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežios mielės: 21 gramo (arba 7 gramai sausų)
  • sviestas (formos ištepimui)
  • kiaušinių tryniai: 1 (aptepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šiltame piene ištirpiname mieles. Tik ne karštame, nes kitaip "užmušime" mieles! Jas privalu tik suaktyvinti šiltu pienu, nors kitur rašo, kad galima tirpinti ir šaltame.

2. Tada visus likusius produktus sumaišome tarpusavyje ir minkome maždaug 20-25 minutes, jeigu minkysite su kombainu - 4 minutes mažiausiu greičiu ir 10 minučių - vidutiniu.

3. Išminkytą tešlą suformuojame į rutuliuką, uždengiame rankšluostuku ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 90 minučių, kad pakiltų.

4. Po to iškilusią masę suminkome ir padaliname į 6 lygias dalis (man pačiai nevisai lygios gavosi, bet jeigu norit lygių, galima pasverti kiekvieną gabaliuką).

5. Susukame rutuliukus ir dar kartą uždengiame bei padedame kildinti maždaug 20 minučių.

6. Rutuliukus iškočiojame į pailgus liežuvėlius, plotis turi atitikti turimos skardelės plotį. Susukame volelius ir sudedame į sviestu išteptą formą, paliekame nedidelius tarpelius tarp volelių.

7. Dar kartą duonelę pakildiname formoje maždaug 60 minučių.

8. Paskui orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

9. Pakilusią duonelę aptepame kiaušinio tryniu ir dedame maždaug 40 minučių kepti į apatinį orkaitės skyrelį.

10. Iškepusią duonelę atvėsiname (jei sugebėsite išlaukti, aš prapjoviau dar šiltą), išimame iš formos ir skanaujame!