Nostalgiški virtinukai šaltanosiai su uogomis
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- Miltai: 3 stiklinės
- Aliejus: 5 valg.š.
- Verdantis vanduo: 1 stiklinė
- Mėlynės: 0,5 litro
- Cukrus: 100 g
- Druska: žiupsnelis
- Grietinė: patiekimui (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Miltus išsijoti į dubenį, supilti aliejų, suberti druską ir gerai išmaišyti.
2. Supilti verdantį vandenį ir labai intensyviai išmaišyti tešlą šaukštu.
3. Palikti tešlą kelios minutės atvėsti, kad būtų galima minkyti rankomis.
4. Kai jau tešla atvėsusi, ją minkyti tol, kol taps elastinga. Perkelti į dubenį ir palikti pailsėti 10-15 min.
5. Pailsėjusią tešlą dar paminkyti šiek tiek ir kočėlo pagalba iškočioti labai plonai. Tuomet stikline ir kita formele išspausti norimo dydžio skrituliukus.
6. Ant kiekvieno skrituliuko dėti po šaukštelį mėlynių ir po pusę šaukštelio cukraus. Skrituliukus perlenkti ir užspausti šakute arba užlenkti kasele.
7. Puode užvirinti vandenį, jį šiek tiek pasūdyti.
8. Į verdantį vandenį sudedame šaltanosius ir, iškilus į paviršių, paverdame 5min.
9. Išvirusius virtinukus dedame į lėkštę ir skanaujame su priedais ar be jų.