Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Kategorija: Užkandžiai
Gurmanai tikrai su manimi sutiks, kad lašišos ikrai yra itin turtingi ne tik savo fantastiška spalva, bet ir švelniai sūrstelėjusiu skoniu, tarp dantų sprogstančių burbuliukų tekstūra. Gaminant patiekalus ar užkandžius su ikrais svarbiausia yra neužgožti jų kitais stipriais skoniais. Baltas tepamas ožkos sūris - gaivus, šiek tiek lipnus, itin švelnus. Sluoksniuota tešla - traški, galima sakyti beveik neturinti skonio. Toks trio sukuria labai rafinuotą skonio bei tekstūrų akordą, lieka tik užsimerkti ir mėgautis... Tokie užkandžiai tiesiog idealiai tiks prie taurės šampano arba balto muskatinio vyno.
1. Pirmiausia plokščioje lėkštėje išdėliokite sluoksniuotos tešlos krepšelius.
2. Tada dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdėkite po maždaug puse arbatinio šaukštelio ožkos sūrio, pabaikite uždėję po maždaug puse arbatinio šaukštelio ikrų.
3. Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose toks užkandis išliks šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių vos 1-2 valandas. nes krekeriai gana greitai permirksta ir šitaip netenka savo traškumo.
4. Tešla: Jei norisi patiems išsikepti krepšelius, tai pasiruošiame "kapotą tešlą.".
5. Ledinį vandenį suplakite kartu su vienu įmuštu kiaušiniu - šitaip tešla bus kietesnė ir patvaresnė. Tokiu plakiniu apšlakstykite miltuotus sviesto gabaliukus.
6. Sulipdykite tešlos du gumulus ir šaldykite 30-120 minučių.
7. Po to iškočiokite tešlą iki 3-5 milimetrų storio sluoksnio.
8. Stikline išpjaukite skrituliukus ir juos įklokite į formeles. Taip pat galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
9. Kepkite 190 laipsnių (375°F) temperatūros orkaitėje pusvalandį.
10. Įdarą dėkite į visiškai atvėsusius krepšelius. Skanaus!
Ingredientai
- konservuoti lašišos ikrai: 100 gramų
- minkštas tepamas ožkos sūris: 100 gramų
- sluoksniuotos tešlos krepšeliai arba krekeriai: 15
Recepto paruošimas
2. Tada dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdėkite po maždaug puse arbatinio šaukštelio ožkos sūrio, pabaikite uždėję po maždaug puse arbatinio šaukštelio ikrų.
3. Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose toks užkandis išliks šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių vos 1-2 valandas. nes krekeriai gana greitai permirksta ir šitaip netenka savo traškumo.
4. Tešla: Jei norisi patiems išsikepti krepšelius, tai pasiruošiame "kapotą tešlą.".
5. Ledinį vandenį suplakite kartu su vienu įmuštu kiaušiniu - šitaip tešla bus kietesnė ir patvaresnė. Tokiu plakiniu apšlakstykite miltuotus sviesto gabaliukus.
6. Sulipdykite tešlos du gumulus ir šaldykite 30-120 minučių.
7. Po to iškočiokite tešlą iki 3-5 milimetrų storio sluoksnio.
8. Stikline išpjaukite skrituliukus ir juos įklokite į formeles. Taip pat galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
9. Kepkite 190 laipsnių (375°F) temperatūros orkaitėje pusvalandį.
10. Įdarą dėkite į visiškai atvėsusius krepšelius. Skanaus!
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Lašišos sriuba arba thai vaikams
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Šniceliai su balta duona ir padažu
SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Mielinės spurgos su džemu
Sumuštinis
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Vaisinis šampano kokteilis