Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
Tešlai:
- miltai: 330 gramų
- kiaušiniai: 1
- vanduo: 0,5 stiklinės
- druska: žiupsnio
Uogų įdarui:
- mėlynės: 1 stiklinės
- cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
Padažui:
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: žiupsnio
- mėgstamos uogos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus berkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę, ten muškite kiaušinį ir berkite druskos. Masę pamaišykite.
2. Tuomet supilkite vandenį. minkykite tešlą, kol ši taps elastinga bei minkšta.
3. Galite pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
4. Mėlynes pabarstykite cukrumi.
5. Po to tešlą iškočiokite, taurele arba specialia formele išspauskite apskritimus.
6. Dėkite mėlynių įdaro ir gražiai užspauskitme kraštelius.
7. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10-12 minučių.
8. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę. Padažą maišykite, kol cukrus ištirps ir jis taps vientisas.
9. Išvirusius virtinukus apšlakstykite padažu, pabarstykite uogomis. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai
Nostalgiški virtinukai šaltanosiai su uogomis
Virtinukai su varške ir uogomis
Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis
Virtinukai su aguonomis
Paprasti virtiniai su vyšniomis
Tradicinių kūčiukų receptas
Pyragėliai su bulvių įdaru
Veganiški virtinukai
Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru
Beliašai su dešrelėmis
Paprasti virtiniai su vyšniomis
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)