Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Paskelbė:

Ingredientai

Tešlai:
  • miltai: 330 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • druska: žiupsnio
Uogų įdarui:
  • mėlynės: 1 stiklinės
  • cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
Padažui:
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: žiupsnio
  • mėgstamos uogos


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių miltus berkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę, ten muškite kiaušinį ir berkite druskos. Masę pamaišykite.

2. Tuomet supilkite vandenį. minkykite tešlą, kol ši taps elastinga bei minkšta.

3. Galite pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.

4. Mėlynes pabarstykite cukrumi.

5. Po to tešlą iškočiokite, taurele arba specialia formele išspauskite apskritimus.

6. Dėkite mėlynių įdaro ir gražiai užspauskitme kraštelius.

7. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10-12 minučių.

8. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę. Padažą maišykite, kol cukrus ištirps ir jis taps vientisas.

9. Išvirusius virtinukus apšlakstykite padažu, pabarstykite uogomis. Patiekite ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook