Plikyta koldūnų tešla su kefyru
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Užkandžių receptai
Ingredientai
- miltai: 6 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- verdantis vanduo: 1 stiklinės
- kefyras: 1 stiklinės
- aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
- rupi druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus įsijok į dubenį, supilk aliejų, šaukštu sumaišyk ir užpilk verdančio vandens puodeliu.
2. Tuomet jau intensyviai maišyk, kol tešla atvės.
3. Tada supilk kefyrą, pasūdyk ir dar kartą maišyk, kol tešla pradės atšokti nuo dubens sienelių. Po to jau taps lengva minkyti ir tai daryti reikia vos kelias minutes.
4. Tešla jau kaip ir paruošta. Ją kočiok, lipdyk virtinius su pasirinktais įdarais. Arba pjauk didelius apskritimus ir formuok pyragėlius, kuriuos kepk sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gausis apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.
5. Kokius įdarus būtų galima pasirinkti? Grybų, daržovių, varškės, mėgstamo faršos arba kokius tik sugalvosite.
6. Makaronų gamyba iš šios tešlos: Kočiok didelius lakštus ir pjaustyk 5 milimetrų pločio juostas. Džiovink ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.
7. Koldūnų virimo laikas priklauso nuo Jūsų pasirinkto įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa virk maždaug 7 minutes, su grybais maždaug 5 minutes, varškei užtenka vos 2-3 minučių.
Patiko receptas? Pasidalink!
Virtinukai ir virtiniai, koldūnų tešla, koldūnai, virtinukai, plikyta tešla, tešla su kefyru, koldūnai su kefyru