Kebabas su traškia vištiena su daržovėmis ir padažu

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Užkandžiai


Kebabas su traškia vištiena su daržovėmis ir padažu

Paskelbė:
11 Gruodžio 2024

Ingredientai

Vištienai:
  • Vištų šlaunelių mėsa: 3 vnt
  • Miltai: 1/2 stikl.
  • Vanduo: 1/2 stikl. (ledinis)
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Druska: žiupsnelis
  • Bulvių prieskoniai: nebūtina
Padažui:
  • Majonezas: 4-5 valg. š.
  • Grietinė: 2 valg. š.
  • Cukrus: žiupsnelis
  • Raudonėlis: žiupsnelis (džiovinto)
  • Bazilikai: žiupsnelis (džiovinto)
  • Citrinos sultys: 1/2 arb. š.
Kebabams:
  • Tortilijos: 3 vnt
  • Pomidorai: 1 vnt. (didelis)
  • Šviežiai raugtas agurkai: 4 vnt. (didesni)
  • Iceberg salota: 0,5 vnt.


Recepto paruošimas

1. Dubenyje sumaišyti miltus su kiaušiniu.

2. Supilti ledinį vandenį, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Gausis tiršta tešla.

3. Vištieną pabarstyti druska, pipirais ir bulvių prieskoniais.

4. Kiekvieną gabalėlį dėti į paruoštą tešlą.

5. Puode įkaitinti aliejų ir sudėti tešloje apvoliotą vištieną. Kepti apie 7-9 min, kol taps gražiai auksinės spalvos.

6. Iškepusią vištieną perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

7. Padažui sumaišyti visus ingredientus dubenėlyje.

8. Ant tortilijos sudėti pjaustytas daržoves, tuomet riekelėmis supjaustytą vištieną ir viską pagardinti padažu.

9. Tortiliją užlankstyti, sutvirtinti dantų krapštuku ir apkepti grilio keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: