Greitos jogurtinės duonelės keptuvėje

Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški


Greitos jogurtinės duonelės keptuvėje

Paskelbė:
06 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Graikiškas jogurtas: 1 stikl.
  • Kvietiniai miltai: 1 stikl.
  • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
  • Druska: šiek tiek
  • Sviestas: aptepti duoneles
  • Petražolės: duonelėms pabarstyti (nebūtina)


Recepto paruošimas

1. Į dubenį sudėti jogurtą, suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Pamaišyti šakute. Paskui minkymą perimti rankomis.

2. Švelniai dirbti su tešla minkant ir stengiantis nepridėti daugiau miltų. Jeigu stipriai tešla limpa prie rankų, rankas pamiltuoti, bet nedėti miltų į tešlą, nes ji taps per kieta.

3. Kai jau gaunasi vientisa tešla, perkelti ją ant švelniai miltais pabarstyto stalviršio ir padalinti į keturias dalis.

4. Kiekvieną dalį pirštais išspausti į apskritimą (nereikia daryti labai plonai). Kepti iškart.

5. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir truputį patepti aliejumi.

6. Dėti kepti duonelę kol gražiai paruduos.

7. Iškepusią duonelę perkelti į lėkštę, aptepti tirpintu sviestu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: