Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Kategorija: Užkandžių receptai


Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • šaltai rūkyta šoninė: kelių juostelių
  • smidrai: 4
  • meškinis česnakas: 1 saujelės
  • svogūnų laiškai: kelių
Patiekimui:
  • salota
  • pomidorai
  • agurkas
  • meškinis česnakas


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2. Tada smidrus taip pat supjaustykite gabaliukais, meškinį česnaką ir svogūnų laiškus pasmulkinkite.

3. Sudėkite šoninę į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite, kol apskrus.

4. Tuomet sudėkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes.

5. Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais. Pieno plakinį supilkite ant šoninės, pabarstykite susmulkintu meškiniu česnaku. Aš šį kartą omletą išmaišiau (toks buvo vyro pageidavimas), o jūs galite kepti keptuvę uždengus dangčiu, kol omletas sutvirtėja, o paskui atsargiai perkelti į lėkštę. Arba tiesiog išmaišome mentele ir kepame, kol kiaušinis sutvirtės.

6. Pabarstykite svogūnų laiškais.

7. Patiekite su daržovėmis ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook