Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)

Kategorija: Užkandžių receptai


Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai: 6
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • špinatai: kelių saujų
  • smidrai: 1 pundelio
  • tarkuotas kietasis sūris: kelių saujelių
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • svogūnų laiškai / laiškiniai česnakai: pundelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia smidrus patikrinkite ir nulaužkite sumedėjusius jų galus. Viršūnėles palikite fritatos viršui papuošti, o kotelius supjaustykite tiesiog griežinėliais.

2. Tada keptuvėje, kuri tinka kepti ir orkaitėje, įkaitinkite aliejų.

3. Suberkite smidrų gabaliukus, špinatus, susmulkintus svogūnų laiškus ir šiek tiek pakepinkite.

4. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska bei pipirais. Supilkite į keptuvę.

5. Išdėliokite smidrų viršūnėles ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

6. Galiausiai dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook