Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 6
- grietinėlė: 200 mililitrų
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- špinatai: kelių saujų
- smidrai: 1 pundelio
- tarkuotas kietasis sūris: kelių saujelių
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- svogūnų laiškai / laiškiniai česnakai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smidrus patikrinkite ir nulaužkite sumedėjusius jų galus. Viršūnėles palikite fritatos viršui papuošti, o kotelius supjaustykite tiesiog griežinėliais.
2. Tada keptuvėje, kuri tinka kepti ir orkaitėje, įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite smidrų gabaliukus, špinatus, susmulkintus svogūnų laiškus ir šiek tiek pakepinkite.
4. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska bei pipirais. Supilkite į keptuvę.
5. Išdėliokite smidrų viršūnėles ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
6. Galiausiai dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Omletas su smidrais (šparagais)

Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais

Tobuli pusryčiai: Kiaušinienė ar omletas? Fritata!

LAVAŠO UŽKANDIS SU VIŠTIENA IR ŠPINATAIS

Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais

Kepti smidrai su šonine ir sūriu

Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Pusryčių tortilija su kiaušiniais, daržovėmis ir sūriu

Užkandėlė: lavašo laiveliai, įdaryti brinza ir špinatais

Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis