Kepti smidrai su šonine keptuvėje

Kategorija: Užkandžiai


Kepti smidrai su šonine keptuvėje

Paskelbė:
29 Birželio 2022
Greita, originalu, sveika, paprasta ir labai skanu! Kepti smidrai su šonine keptuvėje paruošiami neįtikėtinai paprastai ir greitai. Tai puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams. Virti kiaušiniai arba įprasta kiaušinienė puikiai dera su smidrais ir šonine! Pamėginkite pasigaminti jau šiandien!


Ingredientai



  • smidrai: 600 gramų
  • šoninė: 200 gramų
  • augalinis aliejus: pagal poreikį
  • mėgstami žalumynai: pagal skonį

Recepto paruošimas



1. Kaip kepti žaliuosius šparagus su šonine? Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus. Šparagus nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu, kad pašalintumėte vandens perteklių.
2. Nuo daigų nupjaukite kietus stiebus, kaip nuotraukoje. Jei turite jaunesnių, plonesnių šparagų, to daryti gali ir nereikėti.
3. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Jei norite, į verdantį vandenį įberkite žiupsnelį druskos, tačiau nepamirškite, kad šoninė pati savaime būna sūri, o toliau verdant šparagai gali tapti per sūrūs. Blanširuokite verdančiame vandenyje apie penkias minutes, tada įmeskite į ledinį vandenį.
4. Atvėsusius smidrus išimkite iš šalto vandens ir palikite kurį laiką išdžiūti. Aplink juos apvyniokite plonas šoninės juosteles.
5. Keptuvėje įkaitinkite bekvapį augalinį aliejų. Kaip sužinoti, ar aliejus keptuvėje pakankamai karštas? Tai padaryti gana paprasta, įmerkite medinės mentelės kraštelį arba medinio dantų krapštuko galiuką į aliejų. Jei aplinkui atsiranda mažų burbuliukų, galite pradėti kepti.
6. Jei įmanoma, kepimui naudokite storadugnę keptuvę. Šparagus ir šoninę pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol šoninės juostelės paruduos. Retkarčiais apverskite, kad viskas iškeptų tolygiai.
7. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Smidrai su šonine taip pat labai gerai dera su virtais arba keptais kiaušiniais.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: