Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Kategorija: Užkandžių receptai / Daržovių patiekalų receptai


Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Paskelbė:

Ingredientai

  • smidrai: 4
  • česnakas: 1 skiltelės
  • sviestas: 50 gramų
  • porai: 0,5 nedidelio
  • kiaušiniai: 1
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia porą supjaustykite žiedais, o česnaką smulkiais gabaliukais.

2. Tada smidrus nuplaukite, nulaužkite sumedėjusią jų dalį ir supjaustykite smidrus nedideliais gabaliukais.

3. Keptuvėje ištirpinkite dalį sviesto.

4. Sudėkite porus ir apkepinkite kelias minutes.

5. Tuomet suberkit česnaką, ir kai šis paskleis savo nuostabų kvapą, suberkite smidrus.

6. Pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes. Geriausia yra stebėti, smidrai iškepę tada, kai pakeičia žalią spalvą į smaragdinę.

7. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą.

8. Muškite kiaušinį, pabarstykite druska ir kepkite, kaip kam patinka, pilnai iškepkite, ar palikite viduje dar skystą trynį.

9. Galiausiai į lėkštę dėkite kiaušinį. Ant jo dėkite keptus smidrus su porais. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Kiaušinių patiekalai