Omletas su smidrais (šparagais)
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- pasukos: 70 mililitrų (arba pienas)
- tarkuotas kietasis sūris: 25 gramų
- smidrai (šparagai): 4
- cukinijos: 0,5 (nedidelės)
- poras: kelių griežinėlių (arba laiškinis svogūnas:
- krapai: 1 saujos
- petražolės: 1 saujos
- sviestas (kepimui)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite porą bei prieskonines žoleles.
2. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
3. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą.
4. Suberkite cukinijų gabaliukus ir porus, pakepinkite, kol jie suminkštėja - maždaug 4 minutes.
5. Kiaušinius išplakite su pasukomis, suberkite žoleles ir sūrį.
6. Ant daržovių į keptuvę supilkite kiaušinių plakinį, išdėliokite smidrus ir kepkite ant nedidelės ugnies maždaug 4 minutes.
7. Paskui trumpam dėkite keptuvę į orkaitę ir pakaitinkite keletą minučių viršutinio kaitintuvo režimu, kol viršus gražiai paruduoja. Patiekite ir skanaukite!
Krevetės Kūčioms - česnakinių krevečių ir daržovių iešmeliai
Pusryčių tortilija su kiaušiniais, daržovėmis ir sūriu
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS
Omletas su bulvėmis ir sūriu
Velykinė užkandėlė
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
Skrebučiai su krevetėmis
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
Virti smidrai (šparagai) su olandišku padažu
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
Vištienos lazdelės su padažu
Japoniškas omletas Tamagoyaki
KEPTAS SUMUŠTINIS SU TUNU IR SŪRIU
Sūrio sausainėliai
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Naminiai bulvių traškučiai
Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais
Kebabas pitoje su vištiena