Graikiškas omletas su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Kategorija: Užkandžių receptai


Graikiškas omletas su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai: 4
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
  • mėlynieji svogūnai: 0,5
  • paprikos: 0,5
  • vyšniniai pomidorai: 6
  • juodosios alyvuogės be kauliukų: 1 saujelės
  • feta sūris: 50 gramų (maždaug trečdalis standartinio pakelio)
  • švieži krapai, bazilikas
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustykite papriką ir svogūną kubeliais, alyvuoges ir pomidorus ketvirčiais.

2. Tada keptuvėje įkaitinkite porą šauktų alyvuogių aliejaus.

3. Pradžioje kelias minutes pakepinkite papriką ir svogūną, tuomet sudėkite pomidorus ir alyvuoges. Dar kelias minutes pakepinkite.

4. Per tą laiką, kol daržovės kepa, išplakite kiaušinius su pienu, druska ir pipirais. Plakinį galite pagardinti susmulkintais šviežiais krapais.

5. Supilkite plakinį į keptuvę, kubeliais susipjaustykite ir keptuvėje išdėliokite fetos sūrį.

6. Keptuvę uždenkite ir palikite omletą troškintis.

7. Omletui sutvirtėjus (maždaug po 5 minučių) apibarstykite jį susmulkintu baziliku, patiekite ir skanaukite! :)


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook