Omletas su smidrais ir pievagrybiais
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- smidrai: 250 gramų
- pievagrybiai: 200 gramų
- kiaušiniai: 4
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- baltieji pipirai: žiupsnio
- petražolės: pundelio
- pomidorai: 2
- rukola: 1 saujelės (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pievagrybius ir smidrus nuplaukite.
2. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, česnaką nulupkite ir pasmulkinkite.
3. Tuomet smidrus nulaužkite per sumedėjusią vietą. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
5. Suberkite česnaką ir pievagrybius. Pakepinkite kelias minutes.
6. Tuomet suberkite smidrus ir pagardinkite druska bei pipirais.
7. Kiaušinius muškite į dubenį ir paplakite šakute.
8. Supilkite į keptuvę. Taip pat suberkite petražolių lapelius.
9. Kaitinkite ant silpnos ugnies keptuvę uždengę dangčiu maždaug 7 minutes, kol paviršius pradės tvirtėti.
10. Išjunkite ugnį ir dar šiek tiek omletą palaikykite uždengtą.
11. Gražiai jį perkelkite į lėkštę. Omletą patiekite su rukolos lapeliais ir supjaustytu pomidoru, pagardintu druska bei pipirais. Skanaukite!
Panašūs receptai











