Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- mėgstama duona: 2 riekelių
- smidrai: 4
- česnakas: 1 skiltelės
- citrinos sultys: šlakelio
- kiaušiniai: 2
- aliejus: šlakelio
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- varškė: 100 gramų
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- laiškiniai česnakai: pundelio
- krapai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo.
2. Smidrus nuplaukite ir nulaužkite sumedėjusią jų dalį.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Suberkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes.
5. Pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
6. Tada toje pat keptuvėje paskrudinkite duonos riekeles iš abiejų pusių.
7. Po to į varškę sudėkite grietinę ir susmulkintą česnako skiltelę, taip pat žiupsnį druskos. Masę gerai išmaišykite.
8. Ant duonos riekelių tepkite varškės. Dėliokite iškeptus smidrus.
9. Ant viršaus dėkite perpjautus pusiau virtus kiaušinius. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
Panašūs receptai
Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis
Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu
Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu
Vieno kąsnio užkandis: Silkė su kiaušiniais, raugintais agurkais ir majonezu
Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais
Puikiai pavykę sumuštiniai su pievagrybiais
Sumuštiniai su avokadais ir krevetėmis
sumuštinis su skumbre ir morkomis
Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine
Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)
Skrebučiai su krevetėmis
Duonos riekelėje keptas kiaušinis