Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais
Kategorija: Užkandžių receptai / Varškės patiekalai

Ingredientai
- mėgstama duona: 2 riekelių
- smidrai: 4
- česnakas: 1 skiltelės
- citrinos sultys: šlakelio
- kiaušiniai: 2
- aliejus: šlakelio
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- varškė: 100 gramų
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- laiškiniai česnakai: pundelio
- krapai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo.
2. Smidrus nuplaukite ir nulaužkite sumedėjusią jų dalį.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Suberkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes.
5. Pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
6. Tada toje pat keptuvėje paskrudinkite duonos riekeles iš abiejų pusių.
7. Po to į varškę sudėkite grietinę ir susmulkintą česnako skiltelę, taip pat žiupsnį druskos. Masę gerai išmaišykite.
8. Ant duonos riekelių tepkite varškės. Dėliokite iškeptus smidrus.
9. Ant viršaus dėkite perpjautus pusiau virtus kiaušinius. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
Panašūs receptai

Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis

Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu

Vieno kąsnio užkandis: Silkė su kiaušiniais, raugintais agurkais ir majonezu

Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais

Puikiai pavykę sumuštiniai su pievagrybiais

Sumuštiniai su avokadais ir krevetėmis

sumuštinis su skumbre ir morkomis

Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)

Skrebučiai su krevetėmis

Duonos riekelėje keptas kiaušinis