Pusryčiai: Kiaušinis, smidrai ir kumpis
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- smidrai: 8
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 30 gramų
- druska: žiupsnio
- pipirai: žiupsnio
- vytintas kumpis (aš naudojau „Serrano“): 50 gramų
- ridikėliai: 4
- laiškiniai česnakai: pundelio
- krapai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Maistinę plėvelę sukarpykite į 4 nedidelius kvadratėlius. Ją patepkite aliejumi.
2. Muškite po vieną kiaušinį ir susukite maistinę plėvelę į pundelius, kad kiaušinis neišbėgtų.
3. Dėkite virti į verdantį vandenį, jei norite labai skysto 3 – 4 minutėms, vidutinio skystumo 5 – 6 minutėms. Aš pati verdu 4 minutes.
4. Smidrus nuplaukite. Nulaužkite sumedėjusią dalį.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes. Pabarstykite druska bei pipirais.
6. Į lėkštes dėkite smidrus, kiaušinius, griežinėliais pjaustytus ridikėlius, kumpio gabaliukus. Pabarstykite smulkintais žalumynais. Skanaus.
Panašūs receptai

Smidrai su brokoliais ir kiaušiniu

Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Sumuštinis - skrebutis su smidrais, varške ir kiaušiniais

Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais

Virti smidrai (šparagai) su olandišku padažu

Kumpgio, agurko suktinukai su traškia duonele

Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Kepti smidrai su šonine ir sūriu

Kepti smidrai su šonine keptuvėje

Skani ir puri kiaušinienė - fritata su daržovėmis (smidrais ir špinatais)

Kiaušinis keptas bandelėje

Kiaušinis keptas bandelėje