Baklažanų užtepėlė baba ganoush su tahini sezamų pasta
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Užkandžiai
Tikriausiai esate girdėję, kad artimųjų rytų šalyse prieš pagrindinį valgymą stalas visada būna nukraunamas meze - įvairiausiais pagardais, užtepėlėmis bei užkandžiais... lygiai kaip pas ispanus tapas arba pas italus antipasti.
Šį kartą noriu pasidalinti mano vienu mėgstamiausių meze patiekalų - nuostabia baklažanų užtepėlė baba ganoush.
1. Pirmiausia į kepimo skardą patiesiame foliją ir sudėkite nesmulkintus, tik šakute subadytus baklažanus.
2. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol baklažanai subliūkšta (vidury kepimo būtinai apverskite).
3. Patarimas: Galite, jeigu norisi, dar į subadytus baklažanus prismaigstyti česnako skiltelių, kad kartu iškeptų.
4. Iškepusius baklažanus atvėsinkite, minkštimą išimkite bei sutriname šakute iki tyrelės.
5. Tada dėkite tahini pastą, susmulkintus česnakus, laimo sultis, prieskonius ir viską išmaišykite iki vientisos tyrelės.
6. Ant viršaus pašlakstykite alyvų aliejaus, berkite saldžiosios paprikos mitelių ir petražolių.
7. Labai skanu patiekti su paskrudintu lavašu arba tortilija, na arba kepta duona. Skanaus!
Šį kartą noriu pasidalinti mano vienu mėgstamiausių meze patiekalų - nuostabia baklažanų užtepėlė baba ganoush.
Ingredientai
- baklažanai: 2
- tahini sezamų pasta: 3-4 šaukštų
- česnakas: 4 skiltelių
- laimo sultys
- alyvų aliejus
- kuminas
- saldžiosios paprikos milteliai
- pipirai
- druska
- petražolės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į kepimo skardą patiesiame foliją ir sudėkite nesmulkintus, tik šakute subadytus baklažanus.
2. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol baklažanai subliūkšta (vidury kepimo būtinai apverskite).
3. Patarimas: Galite, jeigu norisi, dar į subadytus baklažanus prismaigstyti česnako skiltelių, kad kartu iškeptų.
4. Iškepusius baklažanus atvėsinkite, minkštimą išimkite bei sutriname šakute iki tyrelės.
5. Tada dėkite tahini pastą, susmulkintus česnakus, laimo sultis, prieskonius ir viską išmaišykite iki vientisos tyrelės.
6. Ant viršaus pašlakstykite alyvų aliejaus, berkite saldžiosios paprikos mitelių ir petražolių.
7. Labai skanu patiekti su paskrudintu lavašu arba tortilija, na arba kepta duona. Skanaus!
Raktažodžiai:
baklazanai, sezamu pasta, cesnakas, laimo sultys, alyvu aliejus, kuminas, pipirai, druska, petrazoles, uztepele
Kepti japoniški baklažanai
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Skani baklažanų mišrainė su paprikomis, morkomis ir pomidorais
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Traškūs baklažanai kinietiškai
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
Orkaitėje kepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Baklažanų suktinukai su riešutais
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Itališkas baklažanų apkepas
Baklažanų ir mėsos vėrinukai
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Baklažanų apkepas
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Egzotiški veganiški pietūs: baklažanas kiniškai
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Įdaryti Portobello grybai su bolivine balanda ir baklažanu
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
SKRUDINTOS BBQ BULVĖS
Skrudintos BBQ bulvės
Morkų ir silkės užtepėlė