Grikių trapučiai
Kategorija: Užkandžiai
Naminiai grikių trapučiai yra kepami iš grikių miltų ir neturi to pūsto pirktinių trapučių lengvumo, jie man asmeniškai labiau primena trapias duoneles, sausučius. Ranka pati savarankiškai į juos taip ir tiesiasi - jie skanūs net vieni, bet taip pat tinka šventiniam variantui. Tiesiog šalia patiekiame gvakamolę su graikišku jogurtu ir užkandis, nuo kurio sunku atsitraukti jau garantuotas!
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gaunasi dvi skardos trapučių.
1. Pirmiausia sumaišykite miltus, druską ir tris šaukštus linų sėmenų.
2. Tuomet supilkite 100 mililitrų karšto - maždaug 50 laipsnių vandens (užvirtas vanduo turi būti tiek pravėsęs, kad būtų įmanoma įkišti pirštą) ir išmaišykite.
3. Jeigu ruošiama tešla nesulimpa, pilkite dar maždaug 5-10 mililitrų vandens.
4. Suminkykite rutulį ir uždengę palikite maždaug 60 minučių kambario temperatūroje išbrinkti.
5. Po to tešlą kočiokite į ploną maždaug 2-4 milimetrų lakštą.
6. Jo paviršių lengvai patepkite aliejumi, lenkite perpus ir dar kartą kočiokite.
7. Šitaip pakartokite 3 arba 4 kartus. Jeigu kočiojant tešla limpa, pabarstykite grikių miltais.
8. Iš plonai iškočiotos tešlos išpjaukite apskritimus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
9. Patepkite plaktu kiaušiniu.
10. Jeigu norisi, užberkite šiek tiek linų sėmenų.
11. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol švelniai parus. Lepinkitės!
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gaunasi dvi skardos trapučių.
Ingredientai
- grikių miltai: 200 gramų
- karštas vanduo: ~100-110 mililitrų
- maltos arba nemaltos linų sėmenys: 4 šaukštų (jeigu norisi)
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1 (trapučių aptepimui)
- neutralus skonio aliejus (rapsų, saulėgrąžų): 1-2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sumaišykite miltus, druską ir tris šaukštus linų sėmenų.
2. Tuomet supilkite 100 mililitrų karšto - maždaug 50 laipsnių vandens (užvirtas vanduo turi būti tiek pravėsęs, kad būtų įmanoma įkišti pirštą) ir išmaišykite.
3. Jeigu ruošiama tešla nesulimpa, pilkite dar maždaug 5-10 mililitrų vandens.
4. Suminkykite rutulį ir uždengę palikite maždaug 60 minučių kambario temperatūroje išbrinkti.
5. Po to tešlą kočiokite į ploną maždaug 2-4 milimetrų lakštą.
6. Jo paviršių lengvai patepkite aliejumi, lenkite perpus ir dar kartą kočiokite.
7. Šitaip pakartokite 3 arba 4 kartus. Jeigu kočiojant tešla limpa, pabarstykite grikių miltais.
8. Iš plonai iškočiotos tešlos išpjaukite apskritimus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
9. Patepkite plaktu kiaušiniu.
10. Jeigu norisi, užberkite šiek tiek linų sėmenų.
11. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol švelniai parus. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
grikiu miltai, vanduo, linu semenys, kiausiniai, druska, aliejus, grikiu trapuciai, trapuciai
RECEPTAS: GRIKIŲ BLYNAI
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Paprastas ir naudingas grikių desertas
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Ryžių ir grikių košė "Gardžioji"
GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS
Avižinių dribsnių duona su graikišku jogurtu kepta orkaitėje
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Blynai su avižiniais miltais
Veganiški avižiniai sausainiai
Labai sknaūs lietiniai
Grikių apkepas su varške ir daržovėmis pagal Beatą
Veganiška bananų duona - pyragas
Keptų bulvių mišrainė
Grikių ir burokėlių salotos
Grikių blynai su baravykais
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Lavašo traškučiai
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis