Sluoksniuotos tešlos kąsneliai su lašišos įdaru
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- Šaldytos sluoksniuotos bemielės tešla: 6 lakštai
- Kreminis sūris: 150 g
- Rūkyta lašiša: 200 g
- Krapai: kelios šakelės
- Svogūnų laiškai: keli
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Citrinos sultys: 2 valg. š.
- Aliejus: šlakelis
- Kiaušinio trynys: 1 vnt.
- Sezamų sėklos: papuošimui (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Tešlą atšildyti kambario temperatūroje ant miltais pabarstyto stalviršio.
2. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
3. Imti vieną tešlos lakštą, jį aptepti alyvuogių aliejumi ir uždengti kitu tešlos lakštu.
4. Išpjauti norimo dydžio apskritimus.
5. Apskritimus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir aptepti paplaktu kiaušinio tryniu.
6. Dėti į orkaitę ir kepti apie 15 min, kol gražiai apskrus. Kepant viršutinis sluoksnis gali ir nukristi, bet nieko tokio.
7. Kol tešla kepa, susmulkinti lašišą su žalumynais ir sumaišyti juos su sūriu.
8. Berti druskos, pipirų bei įpilti citrinos sulčių. Gerai išmaišyti.
9. Tešlos apakritimams leisti pravėsti, tuomet tepti ant vieno lašišos užtepėlę ir uždenkite viršūnėle su sezamais.
Panašūs receptai
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta vištiena
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
Greitos voriukų picos, iš sluoksniuotos tešlos, Helovinui
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu
Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle
Keptas kumpio ir sūrio užkandis