Trapūs varškiniai žagarėliai
Kategorija: Užkandžiai
Reikės:
2 trynių
1 kiaušinio
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 ml romo (arba brendžio)
3 šaukštų grietinės (30 proc.)
0,5–0,6 kg miltų (ir dar šiek tiek stalui pabarstyti)
200 g varškės (9 proc., grūdeliais)
400 ml aliejaus
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
* Kiaušinį ir trynius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, įmaišykite romą (jis neleis kepiniui prisigerti riebalų), grietinę, galiausiai – miltus.
* Suminkykite tešlą ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Ant pusės tešlos paskleiskite pusę varškės. Ant varške užbertos tešlos užlenkite neapibertąją. Vėl iškočiokite. Ant pusės tešlos užberkite likusią varškę, ant jos užlenkite kitą tešlos dalį. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite 3 ar 4 cm pločio juostelėmis, šias – rombais. Kiekvieno rombo viduryje padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną rombo viršūnę.
* Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Kai gražiai paruduos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
2 trynių
1 kiaušinio
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 ml romo (arba brendžio)
3 šaukštų grietinės (30 proc.)
0,5–0,6 kg miltų (ir dar šiek tiek stalui pabarstyti)
200 g varškės (9 proc., grūdeliais)
400 ml aliejaus
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
* Kiaušinį ir trynius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, įmaišykite romą (jis neleis kepiniui prisigerti riebalų), grietinę, galiausiai – miltus.
* Suminkykite tešlą ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Ant pusės tešlos paskleiskite pusę varškės. Ant varške užbertos tešlos užlenkite neapibertąją. Vėl iškočiokite. Ant pusės tešlos užberkite likusią varškę, ant jos užlenkite kitą tešlos dalį. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite 3 ar 4 cm pločio juostelėmis, šias – rombais. Kiekvieno rombo viduryje padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną rombo viršūnę.
* Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Kai gražiai paruduos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Žagarėliai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas „Raffaello“
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Sausainiai su persikais
Šokoladinis kavos tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Vyniotinis su varške ir uogomis
SALDŪS ŠUNIUKAI
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Labai skanios spurgos
Klasikinis medaus tortas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Žagereliai
Jautienos befstrogenas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį