Karaimų tešlos kibinai su mėsa

Kategorija: Užkandžiai / Kiauliena


Karaimų tešlos kibinai su mėsa

Paskelbė:
02 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Mielės (šlapios): 25 g
  • Šiltas vanduo: 125 ml
  • Cukrus: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
  • Lydytas sviestas: 200 g
  • Kvietiniai miltai: 500 g
  • Kiaulienos sprandinė: 500 g
  • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Papildoma druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Mielių paruošimas: Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir šlapias mieles.

2. Palikite mišinį 10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

3. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska.

4. Į miltų mišinį supilkite lydytą sviestą ir suaktyvintas mieles.

5. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga.

6. Suformuotą tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad ji pakiltų.

7. Įdaro paruošimas: Kiaulienos sprandinę supjaustykite mažais kubeliais.

8. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite.

9. Sumaišykite mėsą su svogūnais, česnakais, druska ir juodaisiais pipirais.

10. Kibinų formavimas: Pakilusią tešlą padalinkite į 10 lygių dalių.

11. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 15 cm skersmens apskritimą.

12. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštą įdaro.

13. Perlenkite tešlą per pusę ir kraštus tvirtai suspauskite, suformuodami pynutę.

14. Kepimas: Paruoštus kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

15. Kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje 30–35 minutes, kol kibinai taps auksinės spalvos.

16. Santrauka: Karaimų tešlos kibinai su mėsa – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina savo skoniu ir aromatu. Nors receptas reikalauja šiek tiek laiko ir pastangų, rezultatas tikrai vertas įdėto darbo. Eksperimentuokite su įdaro ingredientais ir atraskite savo mėgstamiausią kibinų variantą.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: