Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu
Kategorija: Užkandžių receptai / Apkepų patiekalų receptai

Ingredientai
- Koldūnai: 400 g
- Grietinėlė: 400 g
- Vanduo: ~100 ml
- Majonezas: 2-3 valg. š.
- Fermentinis sūris: 70 g (tarkuotas)
- Kietasis sūris: 70 g (arba fermentinis sūris)
- Druska: 1 arb. š.
- Pipirai: 1/2 arb. š.
- Česnakų granulės: pagal skonį
- Šoninė: 50 g (karšto rūkymo)
Recepto paruošimas
1. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti šaldytus koldūnus, kol šiek tiek apskrus.
2. Kol koldūnai kepa, į dubenį supilti grietinėlę ir vandenį.
3. Sudėti majonezą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir česnakų granules, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
4. Apkeptus koldūnus perkelti į kepimo indą ir apipilti paruoštu grietinėlės padažu.
5. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkintą šoninę.
6. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir koldūnus kepti apie 20-25 min.
7. Patiekti ir skanauti!
Panašūs receptai

Krabų lazdelės tešloje su sūriu

Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje

Kepti tuno sumuštiniai su majonezu, orkaitėje

Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais

Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė

Šventiški sumuštinukai su šprotais

Smash burger tacos su mėsa ir sūriu

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

Vištienos ir cukinijų apkepas

Šventinis sūrio vyniotinis su malta mėsa

Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje

Karšti sumuštiniai su vištiena, mocarela ir česnakiniu padažu