Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu

Kategorija: Užkandžių receptai / Apkepų patiekalų receptai


Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Koldūnai: 400 g
  • Grietinėlė: 400 g
  • Vanduo: ~100 ml
  • Majonezas: 2-3 valg. š.
  • Fermentinis sūris: 70 g (tarkuotas)
  • Kietasis sūris: 70 g (arba fermentinis sūris)
  • Druska: 1 arb. š.
  • Pipirai: 1/2 arb. š.
  • Česnakų granulės: pagal skonį
  • Šoninė: 50 g (karšto rūkymo)


Recepto paruošimas

1. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti šaldytus koldūnus, kol šiek tiek apskrus.

2. Kol koldūnai kepa, į dubenį supilti grietinėlę ir vandenį.

3. Sudėti majonezą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir česnakų granules, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.

4. Apkeptus koldūnus perkelti į kepimo indą ir apipilti paruoštu grietinėlės padažu.

5. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkintą šoninę.

6. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir koldūnus kepti apie 20-25 min.

7. Patiekti ir skanauti!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook