Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais

Kategorija: Užkandžių receptai


Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kreminis sūris: 200 g
  • Kietasis sūris: 80 g
  • Pelėsinis sūris: 50 g (su melsvuoju palėsiu)
  • Graikiniai riešutai: 60 g
  • Džiovintos spanguolės: 50 g


Recepto paruošimas

1. Į dubenį sudėti kreminį sūrį.

2. Šalia sudėti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.

3. Į dubenėlį sudėti trupintą pelėsinį sūrį.

4. Visą masę gerai išmaišyti šakute šiek tiek patrinant, kad pelėsinis sūris įsimaišytų į masę. Dubenį perkelti į šaldytuvą valandai, kad masė sutvirtėtų ir būtų lengviau formuoti.

5. Tuo tarpu graikinius riešutais labai smulkiai sukapoti ir suberti į plačią lėkštę.

6. Džiovintas spanguoles taip pat labai smulkiai sukapoti ir suberti prie riešutų. Sumaišyti.

7. Kai sūrio masė atšąla, imti nedidelį kiekį masės.

8. Tarp delnų suformuoti kamuoliuką.

9. Formuoti neturėtų būti sudėtinga. Jei masė itin lipti, formuoti šiek tiek drėgnomis rankomis.

10. Sūriu rutuliukus apvolioti riešutų ir smaguolių mišinyje.

11. Patiekiant galima papuošti krapų šakele.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook