Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė

Kategorija: Užkandžiai


Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė

Paskelbė:
02 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Kiaušiniai: 3 vnt. 
  • Karšto rūkymo upėtakis: 150 g
  • Šviežio sūrio užtepėlė: 1 valg. š.
  • Sūris: gabalėlis (tarkuoto)
  • Majonezas: 1 valg. š.
  • Prieskoninės žolelės: šiek tiek (krapai, laiškinis česnakas)
  • Česnakų granulės: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Duonos riekės: patiekimui


Recepto paruošimas

1. Kiaušinius išvirti kietai ir atvėsinti.

2. Tuo metu rūkytą žuvį nukaulinti ir nuimti odą. Žuvį susmulkinti ir sudėti į dubenėlį.

3. Išvirtus kiaušinius perpjauti per pusę. Trynius sudėti prie žuvies, baltymus išdėlioti lėkštėje.

4. Prie žuvies sudėti tepamą sūrį, majonezą, kiaušinių trynius, įtarkuoti fermentinio sūrio.

5. Pagardinti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.

6. Įdarą sudėti į kiaušinių baltymų puseles ir patiekti.

7. Taip pat užtepėlė gali būti dedama ant duonos riekelių ir patiekiama kaip mažas sumuštinukas.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: