Vištienos ir cukinijų apkepas
Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena
Reikės:
2 vnt. vištienos krūtinėlės filė
1 cukinijos
200 g varškės
2 kiaušinių
100 ml grietinėlės
200 g lydyto sūrio
2 valg. šaukštų miltų
1 vnt. svogūno
2 česnako skiltelių
džiovintų raudonėlių, juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį
Gaminame
* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.
* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
* Stambiai supjaustyti daugiau nei pusę cukinijos, suberti prie svogūnų ir troškinti, kol suminkštės. Įmesti išluptas česnako skilteles.
* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.
* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.
2 vnt. vištienos krūtinėlės filė
1 cukinijos
200 g varškės
2 kiaušinių
100 ml grietinėlės
200 g lydyto sūrio
2 valg. šaukštų miltų
1 vnt. svogūno
2 česnako skiltelių
džiovintų raudonėlių, juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį
Gaminame
* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.
* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
* Stambiai supjaustyti daugiau nei pusę cukinijos, suberti prie svogūnų ir troškinti, kol suminkštės. Įmesti išluptas česnako skilteles.
* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.
* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Velykinis „Napoleonas“
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Kopūstainis
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Vegetariškas plovas su avinžirniais
Šventėms – tortas „Snickers“
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Keptuvėje paruošti balandėliai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Troškinta aviena su kopūstais
Raudonojo aksomo tortas