Vištienos ir cukinijų apkepas

Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena


Vištienos ir cukinijų apkepas

Paskelbė:
02 Kovo 2020
Reikės:

2 vnt. vištienos krūtinėlės filė
1 cukinijos
200 g varškės
2 kiaušinių
100 ml grietinėlės
200 g lydyto sūrio
2 valg. šaukštų miltų
1 vnt. svogūno
2 česnako skiltelių
džiovintų raudonėlių, juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį

Gaminame

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

* Pasūdytame vandenyje išvirti vištienos filė. Ilgai virti nereikia, mėsa turi likti sultinga. Supjaustyti filė gabaliukais ir palikite atvėsti.

* Pusžiedžiais supjaustyti svogūną ir apkepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

* Stambiai supjaustyti daugiau nei pusę cukinijos, suberti prie svogūnų ir troškinti, kol suminkštės. Įmesti išluptas česnako skilteles.

* Stambia tarka sutarkuoti sūrį. Kiaušinius su trupučiu druskos išplakti. Inde sumaišyti kiaušinius su puse sūrio kiekio, suberti miltus, supilti grietinėlę, sudėti varškę, suberti filės gabaliukus ir cukiniją su svogūnais, pridėti druskos ir gerai išmaišyti.

* Viską supilti į riebalais išteptą skardą, apiberti pipirais ir raudonėliu. Likusią cukiniją supjaustyti plonomis riekutėmis ir išdėlioti apkepo viršuje. Tada paviršių apibarstyti likusiu sūriu ir šauti į orkaitę 30-40 minučių, kol sūris įgaus rudai raudoną atspalvį.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: